Να πει «όχι» στη συμφωνία που προτείνουν οι δανειστές ζητά η κυβέρνηση από το λαό. Μετά την τοποθέτηση του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά το διάγγελμα στο οποίο ανακοίνωσε δημοψήφισμα με ερώτημα το «ναι» ή «όχι» στη συμφωνία που προτείνουν οι δανειστές όλοι οι υπουργοί  έκαναν αντίστοιχες δηλώσεις εξερχόμενοι από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχαν μαραθώνια συνεδρίαση.  

Ads

«Είναι πάρα πολύ σαφές το ερώτημα και προκύπτει από τη δήλωση του πρωθυπουργού» τόνισε ο υπ. Επικρατείας Νίκος Παππάς, ξεκαθαρίζοντας πως το ερώτημα δεν είναι «ναι ή όχι» στο ευρώ αλλά «ναι ή όχι» στη συμφωνία που προτείνουν οι δανειστές. «Υπάρχει μια πρόταση των θεσμών στο τραπέζι είναι ασύμβατη με τη λαϊκή εντολή και το ομαλό μέλλον της Ελλάδας στην ανάπτυξη» εξήγησε.  

Ο Νίκος Παππάς στη συνέχεια επιτέθηκε σε «ακραίους κύκλους» της Γερμανίας και του ΔΝΤ «που θέλουν να ταυτίσουν τα Μνημόνια με την πορεία του ευρώ». Αυτό όπως είπε είναι «απαράδεκτο». «Καλώ αυτούς τους ακραίους να μην παίξουν με τη σταθερότητα του κοινού νομίσματος» συμπλήρωσε σε έντονο ύφος και υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει και έχει λάβει διαβεβαιώσεις για την παραμονή της χώρας στο ευρώ. «Είναι μια πολύ καλή νύχτα και θα ξημερώσει μια πολύ καλή ημέρα και ο λαός θα αποφασίσει την επόμενη εβδομάδα» κατέληξε και υποστήριξε «ο λαός μας θα ψηφίσει όχι, θα το δείτε».  

«Ο λαός δημοκρατικά θα πάρει την τύχη στα χέρια του. Η απάντηση του λαού θα είναι όχι. Όλος ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει όχι» υποστήριξε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Το ερώτημα απευθύνεται από την κυρίαρχη ελληνική κυβέρνηση, στον κυρίαρχο ελληνικό λαό» είπε ο Νίκος Ξυδάκης. «Ο μοναδικός τρόπος τρόπος για μία έντιμη συμφωνία είναι να αποφασίσει ο λαός» σημείωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος. «Στον εκβιασμό απαντάμε με δημοκρατία. Στις μονοπωλιακές αγορές με την θέληση των πολιτών. Στον άγριο νεοφιλελευθερισμό με κοινωνική δικαιοσύνη» έγραψε στο twitter, ο Νίκος Κοτζιάς. 

Ads