Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες στην Κάλυμνο για την υπόθεση δολοφονίας του 21χρονου φοιτητή, Νίκου Χατζηπαύλου. Η σορός του που βρέθηκε το Σάββατο σε απόκρημνη περιοχή κοντά στη Χώρα Καλύμνου φέρει πολλαπλές κακώσεις. Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση που θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες στη Ρόδο όπου μεταφέρθηκε η σορός.

Ads

Ο ιατροδικαστής Πάνος Κοτρέστος έφτασε στην Κάλυμνο από τη Ρόδο για να εξετάσει τη σορό του 21χρονου στο σημείο που βρέθηκε. Όπως σημείωσε από την πρώτη εξέταση δεν είναι δυνατό να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου κάτι που θα γίνει με την ολοκλήρωση της νεκροτομής. 

Ωστόσο, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο Νίκος Χατζηπαύλου, φέρει κακώσεις σε πολλά σημεία του σώματος αλλά δεν φέρει τραύμα από όπλο. Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα του από την αυτοψία, το τραύμα στο κεφάλι του 21χρονου φέρεται να προκλήθηκε από κάποιο βαρύ αντικείμενο.

Μάλιστα, ο ιατροδικαστής εκτίμησε ότι πράγματι η σορός του μεταφέρθηκε στο σημείο όπου βρέθηκε. Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο σημείο είχε ερευνηθεί από τις αρχές αλλά η σορός δεν είχε εντοπιστεί. 

Ads

Επιπλέον, χωρίς αυτό να έχει διαπιστωθεί μετά βεβαιότητας, ίσως να υπάρχουν «κακοποιήσεις από ζώα στο σώμα» του άτυχου Νίκου. Σημειώνεται ότι από το μεσημέρι της Κυριάκης βρέθηκε στην Κάλυμνο και συμμετέχει στις έρευνες, κλιμάκιο εξειδικευμένων αξιωματικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής καθώς και Στελέχη από το Τμήμα εξερευνήσεων της Διεύθυνσης εγκληματολογικών Ερευνών.