Ο Ερντογάν δεν θέλει να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό δήλωσε, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά από δείπνο εργασίας με τον Τούρκο πρόεδρο. 

Ads

Ο Μπορίσοφ, σύμφωνα με το Euractiv, ανέφερε ότι προσπάθησε να οργανώσει μια μεγάλη διπλωματική συνάντηση για το προσφυγικό στη Σόφια με τον Ερντογάν, τον Μητσοτάκη, τη Μέρκελ και τον πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς. 

«Έκανα πολύ μεγάλη προσπάθεια να διοργανώσω την τριμερή διερυρυμένη συνάντηση», είπε ο Μπορίσοφ και πρόσθεσε: «τότε λάβαμε τις πληροφορίες για τους μετανάστες που σκοτώθηκαν. Μερικοί από τους συναδέλφους μου δεν δίστασαν να δημοσιεύσουν τις απόψεις τους στο διαδίκτυο», είπε χωρίς να αναφέρει ονόματα αλλά εννοώντας προφανώς τον Ερντογάν που κατηγόρησε τις ελληνικές αρχές ότι σκότωσαν δυο πρόσφυγες στα σύνορα, κάτι που η Αθήνα διέψευσε ως fake news και χυδαία προπαγάνδα. 

«Παράλληλα, ο πρόεδρος Ερντογάν ήταν έτοιμος να έρθει στη Σόφια στην Παρασκευή, αλλά η απροθυμία του να καθίσει στο τραπέζι με τον Μητσοτάκη πάγωσε την επιθυμία μου για να διοργανώσω αυτή τη συνάντηση», κατέληξε ο Μπορίσοφ. 

Ads

Διαβάστε επίσης: