Θέση για τις δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα διατύπωσε η συνυποψήφιά του στις Ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Μπεκατώρου.

Ads

Η ίδια υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κάνει «την κίνηση που πρέπει» σχετικά με τον Δημήτρη Παπανώτα.

Η Σοφία Μπεκατώρου μίλησε στα «Παραπολιτικά 90,1» και δήλωσε σχετικά με τις δηλώσεις του συνυποψηφίου της στο Ευρωψηφοδέλτιο, «Ελπίζω ότι το κόμμα θα σταθεί όπως πρέπει. Να κάνει την κίνηση που πρέπει. Είμαι ήδη σε επικοινωνία με το κόμμα και περιμένω να τοποθετηθούν για το θέμα».

Απάντηση Μπεκατώρου με στοιχεία και αριθμούς

Η Σοφία Μπεκατώρου προτίμησε να απαντήσει στον Δημήτρη Παπανώτα με στοιχεία και αριθμούς αναφέροντας: «238.476 γυναίκες κακοποιούνται σωματικά ή και σεξουαλικά από σύντροφο-σύζυγο κατά τη διάρκεια του έτους. Δηλαδή 653 γυναίκες κάθε μέρα.

Ads

Δεν φανταζόμαστε πράγματα έχει έρθει η ώρα που πρέπει να φροντίσουμε να παρθούνε λύσεις. Ελπίζω ότι θα φροντίσει το ίδιο το κόμμα να σταθεί όπως πρέπει. Περιμένω να κάνει και αυτό την κίνησή του διότι πράγματι δεν μπορούμε να λέμε ότι φέρνουμε ανθρώπους με νέες ιδέες και οι άνθρωποι που έρχονται όχι μόνο έχουν απαρχαιωμένες αλλά είναι και οι προσωπικές τους απόψεις».

Η επίμαχη δήλωση του Δημήτρη Παπανώτα που ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι υπέστη μοντάζ, ήταν η εξής: «Εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα μια γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κανένα. Εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται, είναι πρόβλημά της».