Η οδός Πανεπιστημίου «είναι ένα γιαπί αυτή τη στιγμή αλλά το έργο ολοκληρώνεται τις επόμενες εβδομάδες, είναι ένας νέος κλιματικός δρόμος», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπακογιάννης, αναφερόμενος στις δίχως τέλος παρεμβάσεις σε μία από τις κεντρικότερες «αρτηρίες» της Αθήνας.

Ads

«Έχουμε ανάγκη το νερό, τη δροσιά της σκιάς- τα ψηλά δέντρα- αλλά και τα νέα ψυχρά υλικά στα πεζοδρόμια και τις πλατείες, τα οποία δεν διατηρούν τις υψηλές θερμοκρασίες. Η κλιματική κρίση είναι υπαρκτή και είναι εδώ. Δεν είναι κάτι θεωρητικό, είναι στην Αθήνα σήμερα», επεσήμανε και σημείωσε ότι ανακαινίστηκαν συντριβάνια σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Τα συντριβάνια δεν είναι μόνο κάτι αισθητικό. Έχει υπολογιστεί από επιστήμονες ότι ρίχνουν τη θερμοκρασία κατά τρεις βαθμούς Κελσίου σε κάθε γειτονιά», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

«Είναι ένα έργο που προχωράει γρήγορα, η αλήθεια έχει καθυστερήσει», δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης, αναφερόμενος στην ανάπλαση της Πανεπιστημίου.

Ads

«Ναι, είναι ένα γιαπί αυτή τη στιγμή, το γιαπί δεν ευχαριστεί κανέναν. Όμως προχωράει και ολοκληρώνεται. Ήδη, αν κανείς κατεβεί την Πανεπιστημίου έχει δει πως παίρνει την τελική μορφή της», συμπλήρωσε.

Γερανοί είναι παρκαρισμένοι ή εκτελούν επί τόπου έργα στην Πανεπιστημίου, 7/8/2023, (Βίκτωρας Αντωνόπουλος/tvxs)

«Η Πανεπιστημίου είναι ένας νέος κλιματικός δρόμος. Έχουμε πάνω από 70 νέα ψηλά δέντρα, πλατάνια, νέα ψυχρά υλικά στα πεζοδρόμια, διαβάσεις για ΑμεΑ που δεν υπήρχαν και περισσότερο χώρο», επεσήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έχει υπολογίσει ότι με την παρέμβαση που έχει γίνει «έχει πέσει το διοξείδιο του άνθρακα κατά 25%», σημείωσε. «Δηλαδή, εκεί που δυσκολευόσουν να περπατήσεις την Πανεπιστημίου το καλοκαίρι, τώρα θα μπορεί κάποιος να την περπατήσει», συμπλήρωσε και κατέληξε ότι το έργο «ολοκληρώνεται τις επόμενες εβδομάδες, όσο μπορούμε πιο σύντομα».

«Μάνατζερ του Κασιδιάρη εγώ δεν γίνομαι»

Στην ίδια συνέντευξη, ο Κώστας Μπακογιάννης ρωτήθηκε για την υποψηφιότητα στον δήμο της Αθήνας του νεοναζί καταδικασμένου για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

«Μάνατζερ του Κασιδιάρη εγώ δεν γίνομαι. Να είμαστε ξεκάθαροι. Αυτή τη στιγμή έχουμε έναν νόμο -ένα νομικό και θεσμικό πλαίσιο- το οποίο λέει ότι αν εκλεγεί, όχι την επόμενη μέρα, αλλά το επόμενο λεπτό, χάνει τη θέση του επειδή είναι κατάδικος. Όταν καταδικάστηκε ο Κασιδιάρης την ίδια κιόλας μέρα έστειλα επιστολή στην αποκεντρωμένη διοίκηση και την ίδια μέρα έχασε τη θέση του στο δημοτικό συμβούλιο», απάντησε.

«Η μάχη με τους νεοναζί δεν δίνεται στα τηλεοπτικά στούντιο. Δίνεται στις γειτονιές και κρίνεται από το τι έχουμε κάνει για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και τις ζωές των ανθρώπων» σημείωσε  πως οι Αθηναίοι δεν χρειάζονται «πατερούλη».

«Δεν χρειάζονται κάποιον να τους υποδείξει τι να κάνουν. Ούτε χρειάζεται κανείς να μάς κουνήσει το δάχτυλο. Εγώ έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Αθήνα. Γι’ αυτό λέω ότι δεν θα γίνω μάνατζερ του Κασιδιάρη, όπως και ότι δεν φοβάμαι κανέναν Κασιδιάρη», κατέληξε.

Τέλος, ο Κώστας Μπακογιάννης μίλησε για την προφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη λέγοντας ότι κρατείται παρανόμως και υποστηρίζοντας ότι «έχει καταστρατηγηθεί το τεκμήριο της αθωότητας και ταυτόχρονα δεν τού επιτρέπεται να ορκιστεί (σ.σ. ως δήμαρχος Χειμάρρας)».

«Δηλαδή, αυτό που δικαιούται ο ίδιος και δικαιούται και ο λαός που τον εμπιστεύθηκε, τού το αρνείται η αλβανική κυβέρνηση, ενώ είναι ένα μέτρο καθαρά διοικητικό», επεσήμανε μεταξύ άλλων, ερωτηθείς για την επίσκεψή του στη Χειμάρρα.