Σε μια κοπτοραπτική των δηλώσεων επιβατών που δεν ταξίδεψαν σήμερα λόγω της απεργίας προχώρησε ο Ant1, ώστε να τους παρουσιάσει ως εξοργισμένους από την ταλαιπωρία λόγω των απεργών. Ωστόσο οι πολίτες είχαν δηλώσει στα τηλεοπτικά κανάλια πως στηρίζουν την απεργία και κατηγορούσαν τις ακτοπλοϊκές εταιρείες ότι τους ενημέρωναν ψευδώς πως θα ταξιδέψουν και πως τους χρησιμοποίησαν για να προσέλθουν στο λιμάνι και να σπάσουν την απεργία. 

Ads

Επιβάτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είχαμε κλείσει εισιτήριο. Η εταιρεία δεν παίρνει καμία ευθύνη. Μας είπαν ότι θα γίνει κανονικά το δρομολόγιο και είμαστε εδώ και περιμένουμε. Καλά κάνουν οι άνθρωποι και κάνουν την απεργία τους και μπράβο τους. Είμαστε εδώ, δε μιλάει κανένας, δε βγαίνει κανένας». «Είμαστε εδώ από το πρωί, έχουμε πληρώσει ταξί αλλά η εταιρεία τίποτα», λέει άλλη επιβάτης.

«Εμείς δεν τα βάζουμε με τον κόσμο που κάνει απεργία», δήλωσε πολίτης στον Σκάι, «δεν έχω θέμα με τους απεργούς», είπε μια άλλη κυρία, σημειώνοντας: «γιατί το εργασιακό νομοσχέδιο είναι σφαγείο». «Μπράβο που κάνουν απεργία», ανέφερε μια ακόμη γυναίκα στον ANT1. «Πρέπει η εταιρία να πάρει την ευθύνη» δήλωσε στο OPEN μια ακόμη από τους ανθρώπους που περίμεναν στο λιμάνι, για να προσθέσει μια άλλη γυναίκα: «μας κουβάλησε η εταιρία για να ασκήσουμε πίεση στους απεργούς».

«Η εταιρία θέλει να χτυπήσει την απεργία», ήταν η διαπίστωση μιας ακόμη γυναίκας. «Εγώ τους καταλαβαίνω. Δίκιο έχουν οι απεργοί». «μας μειώνουν τα πάντα. Θα δουλεύουμε σαν είλωτες. Καλά κάνουν και απεργούν. Κι εγώ εδώ θα καθίσω. Επίτηδες. Να μείνω μαζί τους!», είπαν κι άλλοι πολίτες. 

Ads

Ενδεικτικά ορισμένες δηλώσεις

Ωστόσο ο Ant1 παρουσίασε κομμένη μια εκ των παραπάνω δηλώσεων για να παρουσιάσει το θέμα ως ταλαιπωρία των πολιτών εξαιτίας των απεργών. Η εν λόγω κυρία μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη δήλωσε: «Θα μπορούσαμε να ταξιδέψουμε και άλλη μέρα. Μας πήρε η εταιρεία και μας είπε ότι σήμερα θα γίνει κανονικά το δρομολόγιο, ότι θα ταξιδέψουμε κανονικά. Όμως εδώ, οι εργαζόμενοι έχουν απόλυτο δίκιο γιατί και εμείς εργαζόμενοι είμαστε, άνεργοι είμαστε. Η ταλαιπωρία αυτή είναι το κάτι άλλο» .

Το ρεπορτάζ από την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσίευσε η Αυγή, κόπηκαν οι δηλώσεις στήριξης στους ναυτεργάτες και έμεινε η τελευταία φράση, δηλαδή η δήλωση «η ταλαιπωρία αυτή είναι το κάτι άλλο», με αποτέλεσμα να υπάρχει η εντύπωση ότι η επιβάτης τα είχε με τους απεργούς και όχι με την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Ακολουθούν οι αρχικές δηλώσεις και το μοντάρισμα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1…