Μεγάλη ήταν η ταλαιπωρία για δεκάδες ταξιδιώτες, που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά, και οι ακτοπλοϊκές εταιρίες τους ενημέρωναν πως θα πραγματοποιηθούν κανονικά τα δρομολόγια, αν και είχε προγραμματιστεί απεργία ναυτεργατών.

Ads

Το αποτέλεσμα ήταν να επικρατήσει μεγάλη ένταση, με πολλούς επιβάτες να διαμαρτύρονται έντονα. Μάλιστα πολίτες που μίλησαν σε κάμερες τηλεοπτικών καναλιών κατηγόρησαν τις εταιρείες πως όχι μόνο τους ταλαιπώρησαν, αλλά επιχείρησαν να τους χρησιμοποιήσουν για να «σπάσουν» την απεργία. Αρκετοί μάλιστα, σύμφωνα με το Open αναγκάστηκαν να αλλάξουν τα εισιτήριά τους αφού τα δρομολόγια ακυρώθηκαν. 

Επιβάτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είχαμε κλείσει εισιτήριο. Η εταιρεία δεν παίρνει καμία ευθύνη. Μας είπαν ότι θα γίνει κανονικά το δρομολόγιο και είμαστε εδώ και περιμένουμε. Καλά κάνουν οι άνθρωποι και κάνουν την απεργία τους και μπράβο τους. Είμαστε εδώ, δε μιλάει κανένας, δε βγαίνει κανένας». «Είμαστε εδώ από το πρωί, έχουμε πληρώσει ταξί αλλά η εταιρεία τίποτα», λέει άλλη επιβάτης.

«Εμείς δεν τα βάζουμε με τον κόσμο που κάνει απεργία», δήλωσε πολίτης στον Σκάι, «δεν έχω θέμα με τους απεργούς», είπε μια άλλη κυρία, σημειώνοντας: «γιατί το εργασιακό νομοσχέδιο είναι σφαγείο». «Μπράβο που κάνουν απεργία», ανέφερε μια ακόμη γυναίκα στον ANT1. «Πρέπει η εταιρία να πάρει την ευθύνη» δήλωσε στο OPEN μια ακόμη από τους ανθρώπους που περίμεναν στο λιμάνι, για να προσθέσει μια άλλη γυναίκα: «μας κουβάλησε η εταιρία για να ασκήσουμε πίεση στους απεργούς». «Η εταιρία θέλει να χτυπήσει την απεργία», ήταν η διαπίστωση μιας ακόμη γυναίκας. 

Ads

«Εγώ τους καταλαβαίνω. Δίκιο έχουν οι απεργοί». «μας μειώνουν τα πάντα. Θα δουλεύουμε σαν είλωτες. Καλά κάνουν και απεργούν. Κι εγώ εδώ θα καθίσω. Επίτηδες. Να μείνω μαζί τους!», είπαν κι άλλοι πολίτες.