«Ναι» σε «διορθωτικές κινήσεις» δήλωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ισραήλ, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, «όχι» σε ανασχηματισμό τις επόμενες εβδομάδες,  φέρεται να είπε σήμερα σε στενούς του συνεργάτες, όπως διέρρευσε από το Μαξίμου. «Το πρωί το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέει ανασχηματισμό και το μεσημέρι τον αναβάλλει», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Ads

Υπενθυμίζεται ότι χθες από το Ισραήλ, ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι θα προχωρήσει σε «διορθωτικές κινήσεις», ενώ είπε στους δημοσιογράφους με τους οποίους συνομίλησε να χρησιμοποιούν τον ίδιο όρο και να μην λένε τη «λάθος λέξη», δηλαδή ανασχηματισμός. Συνέχισε λέγοντας ότι συνηθίζει να παίρνει τις αποφάσεις του στο βουνό, όπως έκανε τα Χριστούγεννα με την επιλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας. «Αλλά τώρα, είναι καλοκαίρι», πρόσθεσε. 

Μία ημέρα νωρίτερα, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είχε προαναγγείλει ανασχηματισμό και προσδιόρισε τον χρόνο που αυτός θα γίνει μετά την 1η Ιουλίου. Είχε προσθέσει ότι οι αλλαγές δεν θα είναι σαρωτικές και δομικές αλλά περιορισμένες. 

Σχολιάζοντας τις αντικρουόμενες διαρροές του Μαξίμου η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει: «Μέχρι να αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης αν θα καλύψει ή όχι τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τα χρήματα σε ανύπαρκτα ΜΜΕ, ώστε να μπορέσει να κάνει και ανασχηματισμό, ας κάνει κάτι χρήσιμο. Ας απαντήσει άμεσα στην ερώτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και ας δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ποσά που έλαβε το κάθε Μέσο».

Ads