Ανασχηματισμό προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ισραήλ όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη. Ο πρωθυπουργός επιβεβαιώνει αυτό που είχε προαναγγείλει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος προσδιόρισε και τον χρόνο στον οποίο θα γίνει ο ανασχηματισμός «μετά την 1η Ιουλίου». 

Ads

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, δεν θέλησε να χρησιμοποιήσει τη λέξη ανασχηματισμός και έκανε λόγο για «διορθωτικές κινήσεις». Συνέχισε λέγοντας ότι συνηθίζει να παίρνει τις αποφάσεις του στο βουνό, όπως έκανε τα Χριστούγεννα με την επιλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας. «Αλλά τώρα, είναι καλοκαίρι», είπε, λέγοντας στους δημοσιογράφους να μην χρησιμοποιούν τη «λάθος λέξη» και να μιλούν κι αυτοί για διορθωτικές αλλαγές. 

Υπενθυμίζεται ότι και ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε πει ότι οι αλλαγές δεν θα είναι σαρωτικές και δομικές αλλά περιορισμένες. «Όπου χρειάζεται», δήλωσε, «θα γίνουν οι αναγκαίες οργανωτικές και λειτουργικές αλλαγές, δεν χρειάζεται σαρωτική αλλαγή του μοντέλου διακυβέρνησης για έναν λόγο: Θεωρούμε ότι σε μεγάλο βαθμό έχει επιτύχει».

Διαβάστε επίσης: Ανασχηματισμός: Ποιοι υπουργοί αλλάζουν

Ads