Τον Βασίλη Κικίλια κάλεσε το απόγευμα της Τετάρτης 13/9, στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να του εκφράσει τη δυσαρέσκεια του για το περιεχόμενο της χθεσινής τηλεοπτικής του συνέντευξης.

Ads

Οι ένοικοι του Μαξίμου, μέσω διαρροών, στηλιτεύουν την επιλογή του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας να βάλει στο στόχαστρο τη… μισή κυβέρνηση αλλά και να πετάξει το μπαλάκι στον πρωθυπουργό, με το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί. Η στάση αυτή, φέρνει πιο κοντά τον κ. Κικίλια στην πόρτα της εξόδου από το κυβερνητικό σχήμα, όταν έρθει η ώρα του ανασχηματισμού.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός εκτόξευσε τα βέλη του προς τον προκάτοχο του – και νέο υπουργό Ναυτιλίας – Χρήστο Στυλιανίδη με την αναφορά ότι η απορρόφηση από το πρόγραμμα «Αιγίς» δεν ξεπερνούσε το 1%, όταν ανέλαβε το υπουργείο. Πρόσθεσε δε, ότι δεν υπάρχουν ραντάρ και ότι το 112 που έφτιαξε ο συνυποψήφιός του στην Α’ Αθήνας Κυριάκος Πιερρακάκης χρειάζεται αναβάθμιση.

Σε άλλο σημείο, επέρριψε ευθύνες στις ηγεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών και τους γαλάζιους δημάρχους, υποστηρίζοντας «ότι τα αντιπλημμυρικά έργα και η άντληση όμβριων υδάτων στο εσωτερικό των δήμων είναι ευθύνη των δήμων και την αρμοδιότητα για όλο αυτό τον έλεγχο την έχει το αρμόδιο υπουργείο».

Ads

Το Μαξίμου, έχει βάλει προσώρας, φρένο στα σενάρια περί ανασχηματισμού με τη φράση «προέχουν οι αλλαγές στις δομές και όχι στα πρόσωπα» προκειμένου – σύμφωνα με τις ερμηνείες – να μην προβληθεί η εικόνα μίας πλήρους αποτυχίας του πρωθυπουργού στο “rotation” του κυβερνητικού σχήματος, τρεις μήνες μετά τις εκλογές. Ωστόσο, όπως διαμηνύουν γαλάζιοι κύκλοι, ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να προβεί σε «διορθωτικές κινήσεις» στο Υπουργικό Συμβούλιο,  σε δεύτερο χρόνο, ήτοι μετά την επιστροφή του από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την άλλη εβδομάδα ή μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος των αυτοδιοικητικών εκλογών.