Και τα social media έβαλε στο στόχαστρό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή του ομιλία στη Βουλή, χαρακτηρίζοντάς τα «κακό για τη Δημοκρατία» και προχωρώντας σε «νουθεσίες» απέναντι στους νέους αναφορικά με τη χρήση τους.

Ads

Όπως είπε «δημιουργούν στεγανά, στεγανά έντασης, όχι στεγανά διαλόγου», προσθέτοντας πως «αυτό είναι κακό για τη δημοκρατία μας, είναι κακό για το επίπεδο του διαλόγου μας».

«Είναι σημαντικό να εξηγήσουμε στους νέους μας ότι έτσι όπως λειτουργούν σήμερα τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι αλγόριθμοι των μεγάλων πλατφορμών που χρησιμοποιούν στην ουσία αναπαράγουν και επιβραβεύουν τις όποιες απόψεις μπορεί ήδη να έχουν. Δημιουργούν στεγανά, στεγανά έντασης, όχι στεγανά διαλόγου. Στεγανά τα οποία ανατροφοδοτούν τα στερεότυπα τα οποία ήδη έχουν. Από τη μία και από την άλλη πλευρά», δήλωσε και συνέχισε:

«Κι αυτό είναι κακό για τη δημοκρατία μας, είναι κακό για το επίπεδο του διαλόγου μας. Διότι εγκλωβίζονται με αυτό τον τρόπο οι νέοι στις απόψεις τους χωρίς ν’ αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη, χωρίς ν’ αμφισβητούν αυτό το οποίο βλέπουν, αυτό το οποίο οποιοσδήποτε μπορεί εντός εισαγωγικών να τους σερβίρει». 

Ads