Σε μία δήλωση που προκαλεί αίσθηση και ερωτήματα προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, καθώς μεταξύ άλλων δήλωσε σχετικά με την την υπόθεση των Τεμπών: «Δε νομίζω ότι περίμενε κανείς από μία εξεταστική στη Βουλή…ότι θα μπορέσουμε πραγματικά να βγάλουμε άκρη».

Ads

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε για τα Τέμπη αλλά και για την απουσία του από τη Βουλή, είπε μεταξύ άλλων: «Δε νομίζω ότι περίμενε κανείς από μία εξεταστική στη Βουλή, αν δει κανείς το κλίμα το οποίο επικράτησε στην κοινοβουλευτική συζήτηση, ότι θα μπορέσουμε πραγματικά να βγάλουμε άκρη».

Επιπλέον, στη συνέχεια ανέφερε ότι η κυβέρνηση αφήνει τη Δικαιοσύνη να κάνει το έργο της.

«Θυμάμαι και σε άλλες μεγάλες εθνικές τραγωδίες, εμείς ως Νέα Δημοκρατία ουδέποτε ακολουθήσαμε αυτή τη διαδρομή. Και αναρωτιέμαι αυτοί που μιλούν για συγκάλυψη σε τι ακριβώς αναφέρονται; Η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν κι αυτό πιστεύω ότι είναι κάτι το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Αρκεί να δει κανείς ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός κατηγορούμενων σε αυτή την υπόθεση και η εκδίκαση της υπόθεσης φαίνεται να κινείται με πολύ γρήγορους ρυθμούς» υποστήριξε.

Ads

ΣΥΡΙΖΑ: Ανατριχιαστική πινελιά στον καμβά της αδιανόητης συγκάλυψης

«Η σημερινή παραδοχή του κ. Μητσοτάκη, πως η Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών έγινε μόνο για τα “μάτια του κόσμου”, είναι μια ακόμη ανατριχιαστική πινελιά στον καμβά της αδιανόητης συγκάλυψης που επιχειρεί η κυβέρνηση» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε ανακοίνωση του για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση, «ο πρωθυπουργός σημείωσε πως δεν περίμενε κανείς από μία Εξεταστική στη Βουλή “να βγάλουμε άκρη”. Τότε γιατί έγινε; Τι θα έπρεπε δηλαδή να περιμένουν οι συγγενείς των θυμάτων, αλλά γενικότερα κι όλοι οι Έλληνες πολίτες; Κι αφού από την Εξεταστική Επιτροπή “δεν βγαίνει άκρη”, γιατί δεν αφήνουν τη Δικαιοσύνη να το κάνει;».