Απόλυτη πολιτική κάλυψη και στη νέα επέμβαση της αστυνομίας σε πανεπιστημιακό χώρο, όπως συνέβη το Σάββατο στο ΑΠΘ, πρόσφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του.

Ads

«Θέλω να στείλω το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε δήθεν “πάρτυ” στους πανεπιστημιακούς χώρους να εξελίσσονται σε γιορτές τυφλής βίας και καταστροφής» αναφέρει σχετικά και προσθέτει:

«Για τέτοια επεισόδια πρέπει να υπάρχουν επιπτώσεις, και αυτά που προβλέπει ο νόμος φτάνουν μέχρι και την οριστική διαγραφή φοιτητών. Και είναι ευθύνη των πειθαρχικών οργάνων των πανεπιστημίων να εφαρμοστεί ο νόμος, που πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί.

»Χθες είχαμε μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ. Περιμένουμε με ενδιαφέρον τα ευρήματα της επιχείρησης αυτής μετά από την εκκένωση της κατάληψης. Σε κάθε περίπτωση, τα πανεπιστήμιά μας ανήκουν σε όλους τους φοιτητές. Δεν γίνεται να στερούνται την πρόσβαση στην ακαδημαϊκή γνώση από μεμονωμένες μειοψηφίες που κάνουν παράνομες καταλήψεις.

Ads

»Κανένας δεν μπορεί να κλειδώνεται μέσα εκεί, να βανδαλίζει τις δημόσιες υποδομές και ίσως ακόμη και να βιαιοπραγεί στο όνομα μίας διαμαρτυρίας.».

Ολόκληρη η ανάρτηση Μητσοτάκη: