Η χθεσινή διακαναλική συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν άφησε κάποιο αποτύπωμα. Δεν προκάλεσε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, δεν σχολιάστηκε στα κοινά δίκτυα, δεν έβγαλε ειδήσεις.  

Ads

Είναι αμφίβολο, αν άσκησε έλξη ακόμα και στους σκληροπυρηνικούς ψηφοφόρους της Ν.Δ.  Το επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ., είχε φροντίσει να κόψει και να ράψει την – άλλοτε κορυφαία προεκλογική διαδικασία – στα μέτρα της λίστας 107. Ήτοι, στα μέτρα των επιδιώξεων της Ν.Δ. Ο στόχος ήταν να περάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς στραβοπατήματα, τα ερωτήματα των δημοσιογράφων.

Για αυτό δεν προσκάλεσαν τους συντάκτες των αντιπολιτευόμενων ΜΜΕ, χθες, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Λαυρίου. Άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης έχει δείξει ότι, ακόμα και στο πιο προστατευμένο μιντιακό περιβάλλον, προβαίνει σε τοποθετήσεις που πυροδοτούν επικριτικά σχόλια. 

Ποια ερωτήματα δεν τέθηκαν 

Τα ερωτήματα, υψηλής επικινδυνότητας, που απέφυγε ο υποψήφιος πρωθυπουργός είναι αναρίθμητα. Δεν κλήθηκε να απαντήσει στα σκέλη του ιδιωτικού χρέους και των πλειστηριασμών, της αισχροκέρδειας και των υψηλών έμμεσων φόρων ή και για το γεγονός ότι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης παρακάμπτουν την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Δεν πραγματοποιήθηκαν δε, ερωτήσεις για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που διαμορφώνει ισχυρή πελατεία για τα Κολλέγια ή τους συνταξιούχους που υπέστησαν περικοπές 7,5 δις κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του. Απέφυγε, μάλιστα, και το διαρκώς δύσκολο πεδίο των υποκλοπών μετά την έγκριση, με ευρεία πλειοψηφία από το Ευρωκοινοβούλιο του ψηφίσματος  της Εξεταστικής Επιτροπής PEGA για τα λογισμικά παρακολούθησης.

Ads

Αλλεργία στην κριτική 

Οι συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ. επικαλέστηκαν την έλλειψη χρόνου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ που αποκλείστηκαν. Το επιχείρημα, αυτό, ηχεί ελάχιστα πειστικά. Άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης και οι συνοδοιπόροι του έχουν αλλεργία έναντι διαδικασιών και συστημάτων που δεν έχουν μετατραπεί σε λιβανιστήρια.  

Οι εκπρόσωποι της γαλάζιας παράταξης τορπίλισαν την διεξαγωγή του debate επικαλούμενοι το τραγικό ναυάγιο της Πύλου ή στο πρόσφατο παρελθόν, είχαν αποστείλει αίτημα αλλαγής της παρουσιάστριας του MEGA που θα έπαιρνε τηλεοπτική συνέντευξη από τον πρόεδρο της Ν.Δ. 

Οι Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα κατέταξαν την Ελλάδα, στην 107η θέση της Ελευθερίας του Τύπου. Μία παντοδυναμία Μητσοτάκη, χωρίς θεσμικά και ισχυρά αντιπολιτευτικά αντίβαρα ίσως επιβεβαιώσει πολλούς ότι υπάρχει και πιο κάτω από τον πάτο.