Όπισθεν ολοταχώς για μία ακόμα φορά αναγκάστηκε να κάνει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μετά τις έντονες αντιδράσεις για τη -με τις «ευλογίες» του ΣΕΒ- θεσμοθέτηση απλήρωτων υπερωριών με άλλοθι την καραντίνα.

Ads

Σύμφωνα με διάταξη, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που μπαίνουν σε υποχρεωτική προληπτική καραντίνα 7 ή 14 ημερών και δεν είναι δυνατόν να δουλέψουν εξ αποστάσεως, θα καλούνταν να αναπληρώνουν το διάστημα αυτό με υπερωρίες έως και τρεις ώρες ημερησίως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν καν δημοσιευτεί η επίμαχη ΠΝΠ, το υπουργείο Εργασίας ανέκρουσε πρύμναν και προχωράει σε αλλαγές. Σύμφωνα με τις νέες αποφάσεις του υπουργείου, οι μισές ημέρες της καραντίνας θα επιβαρύνουν τον εργοδότη και οι άλλες μισές τον εργαζόμενο και δε θα υπερβαίνουν (οι υπερωρίες) τη μία ώρα ημερησίως.

Η Έφη Αχτσιόγλου είχε καλέσει από την πρώτη στιγμή την κυβέρνηση να μην διανοηθεί να προχωρήσει σε τέτοια ρύθμιση. «Ο εργασιακός μεσαίωνας φαντάζει παράδεισος μπροστά στα νέα σχέδια του κ. Βρούτση» σημείωνε μεταξύ άλλων χτες η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ads