Πόσες φορές έχεις νιώσει ότι θα ήθελες να κάνεις κάτι για τον κόσμο γύρω σου; Να κάνεις κάτι σημαντικό. Κάτι χρήσιμο. Να κάνεις τη διαφορά…
Και μετά λες: «Ποιος; Εγώ;; Τί μπορώ να κάνω εγώ;»

Ads

Νιώθεις μικρός, νιώθεις λίγος, νιώθεις άχρηστος μπροστά στα προβλήματα που βλέπεις γύρω σου. Κι όμως. Υπάρχει κάτι μέσα σου που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Κάτι πραγματικά σπουδαίο. Κάτι που εσύ μπορεί να θεωρείς δεδομένο, αλλά για κάποιους άλλους δεν είναι…                                                                                                                                                                                                                                          

Αυτό είναι το νέο σποτ του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας που στοχεύει να αλλάξει ριζικά την κουλτούρα των Ελλήνων στο ζήτημα της αιμοδοσίας. Η εκστρατεία «bloodyuseless» έρχεται  να υπενθυμίσει πόσο χρήσιμο είναι να δίνουμε αίμα, στέλνοντας αυτό το μήνυμα, με έναν έξυπνο και χιουμοριστικό τρόπο, και στους νέους, στο πιο δραστήριο κομμάτι της κοινωνίας.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας σας χρειάζεται, να δώσετε αίμα και να διαδώσετε το μήνυμά του σε όλη την Ελλάδα. Για την ακρίβεια το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας είναι βαθύτερο και αρκετά πιο περίπλοκο. Το αίμα έχει μικρή διάρκεια ζωής και τα περιστασιακά φαινόμενα μαζικής αιμοδοσίας (τα λεγόμενα blood drives) που μπορεί να προκαλέσει μία διαφήμιση, έχουν πολύ περιορισμένο αντίκτυπο, καθώς το αίμα αυτό σύντομα θα λήξει και τα αποθέματα θα τελειώσουν. Αντίθετα, αυτό που απαιτείται είναι μια σταθερή ροή αίματος και μια συνολικότερη στροφή του κόσμου προς τον εθελοντισμό.

Ξεκίνηστε λοιπόν και εσείς το αυτοτρολάρισμα και διαδώστε το σημαντικό μήνυμα αυτής της καμπάνιας. Μπορεί να είναι ένα απλό share στα social media ή ακόμα και ένα ολόδικό σας «epic fail» το οποίο θα συνοδεύσετε με το #bloodyuseless. Επισκεφτείτε τη σελίδα bloodyuseless στο Facebook και δώστε στην εκστρατεία για την αιμοδοσία «επικές διαστάσεις»!

Ads