Βαθαίνει το «ρήγμα» στο εσωτερικό της κυβέρνησης με φόντο το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, καθώς σήμερα ήταν η σειρά του Παύλου Μαρινάκη να στρέψει τα πυρά του τόσο κατά του Μάκη Βορίδη όσο και του Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι έχουν δηλώσει την διαφωνία τους επί του ζητήματος.

Ads

Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί χθες η επίθεση -μέσω συνεργατών- του πρώην πρωθυπουργού κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου αλλά και η «ηχηρή» απουσία του υπουργού Επικρατείας από το «φροντιστήριο» των βουλευτών της ΝΔ για το ζήτημα.

Από τη μεριά του, ο κ. Μαρινάκης σε σημερινή συνέντευξή του στον Ant1 άφησε σαφείς αιχμές για τη στάση του Μάκη Βορίδη, σημειώνοντας ότι «σε όποιο υπουργικό συμβούλιο εισαχθεί προς συζήτηση από τον πρωθυπουργό το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα γίνει προφανώς συζήτηση και με τους υπουργούς. Οι υπουργοί συμμετέχουν στα υπουργικά συμβούλια και τα νομοσχέδια εγκρίνονται, άρα είναι μία συλλογική απόφαση. Αυτό είναι δεδομένο και δεν νομίζω ότι επιδέχεται πολλών ερμηνειών. Η δική μου άποψη είναι ότι δεν είναι δυνατόν να συμμετέχεις σε κυβέρνηση και να καταψηφίζεις νομοσχέδια της κυβέρνησης».

Απαντώντας δε στην επίθεση που δέχτηκε εκ μέρους του πρώην πρωθυπουργού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε:

Ads

«Δεν αντιδικούμε ως κυβέρνηση με τον Αντώνη Σαμαρά, απλά απαντήσαμε στις δηλώσεις του, παραθέτοντας την αλήθεια, όπως οφείλει να κάνει κάθε κυβερνητικός εκπρόσωπος παραθέτοντας το κυβερνητικό έργο».

Σχολιάζοντας την αναφορά του πρωθυπουργού περί εχθρού της ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «προφανώς συμφωνούμε ότι πρέπει να πάμε όλοι μπροστά και αντίπαλοί μας είναι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΠΑΣΟΚ, αλλά τα κολοσσιαία προβλήματα των πολιτών. Οι πολίτες μάς κρίνουν όλους».

«Δεν υπάρχει θέμα ρήξης. Μέσα στη ΝΔ ακούγονταν διαφορετικές απόψεις για πολλά θέματα, αλλά στο τέλος της ημέρας πορευόμασταν ενωμένοι. Εδώ που δεν τίθεται και θέμα κομματικής πειθαρχίας… Εγώ δεν έκανα τίποτα περισσότερο από αυτό που έχω καθήκον, να απαντώ με την πραγματικότητα, όπως έχω καθήκον», επανέλαβε ο κ. Μαρινάκης.