Τον αποτροπιασμό και την απερίφραστη καταδίκη του για την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στο Μόναχο εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον Γερμανικό λαό.

Ads

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ύστερα από εντολή του κ. Παυλόπουλου ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Πρέσβης Γεώργιος Γεννηματάς επικοινώνησε με τον Γερμανό Πρέσβη Πέτερ Σουφ και του μετέφερε τα θερμά συλλυπητήρια του Έλληνα Προέδρου προς τον Γερμανό ομόλογό του Γιοαχίμ Γκάουκ, τις οικογένειες των θυμάτων και τον Γερμανικό Λαό, εκφράζοντας συγχρόνως τον αποτροπιασμό και την απερίφραστη καταδίκη του Έλληνα Προέδρου για το αιματηρό τρομοκρατικό συμβάν στο Μόναχο.

Την αλληλεγγύη του προς τον Γερμανικό λαό εξέφρασε μέσω του λογαριασμού του στο twitter, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ειναι η βία το μέλλον της Ευρώπης», τόνισε.

Την αλληλεγγύη του και τη συμπαράστασή του στη Γερμανία και στον γερμανικό λαό, αλλά και τον αποτροπιασμό του για την αιματηρή επίθεση στο Μόναχο, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στο τουίτερ στη γερμανική γλώσσα.

Παράλληλα, το uπουργείο Εξωτερικών ανάρτησε στην Κεντρική Ιστοσελίδα του (www.mfa.gr) τηλέφωνα επικοινωνίας για πολίτες που βρίσκονται στο Μόναχο ή τους οικείους τους. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα του Γενικού Προξενείου Μονάχου (00491746744898) και του Υπουργείου Εξωτερικών (210-368 1730) και στο email [email protected].