Μικροσυμπλοκές έλαβαν χώρα μεταξύ φοιτητών το πρωί της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 37η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ads

Ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη, όπως μεταδίδει η Ομάδα TVXS Θεσσαλονίκης, φοιτητές έδιωξαν από το Πολυτεχνείο αντιπροσωπεία της ΠΑΣΠ. Σε απάντηση, την ώρα κατάθεση των στεφάνων, περίπου 100 μέλη της ΠΑΣΠ, κρατώντας σημαίες και ρόπαλα και φορώντας κράνη, επιτέθηκαν στο συγκεντρωμένο κόσμο. Ακολούθησαν συμπλοκές, στις οποίες σημειώθηκαν μικροτραυματισμοί και από τις 2 πλευρές.

Σύμφωνα με καταγγελίες, μεταξύ των ΠΑΣΠιτών υπήρχαν και μπράβοι. Απαντώντας στις καταγγελίες, η ΠΑΣΠ υποστήριξε ότι ήθελε να καταθέσει στεφάνι και επειδή το πρωί είχαν εκδιωχθεί, επέστρεψαν με ισχυρή περιφρούρηση. Τελικά, η ΠΑΣΠ δεν κατόρθωσε να καταθέσει στεφάνι.

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν και στην Πάτρα, έξω από το παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, όταν νεαροί που πραγματοποιούσαν πορεία συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και προσήγαγαν διαδηλωτές στην Ασφάλεια.

Ads