Οι διαφόρων ειδών λίστες απασχολούν τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Νούμερο ένα, η λίστα Βαρουφάκη με τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης που βρίσκεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Νούμερο δυο, η λίστα Φαλτσιανί ή λίστα Λαγκάρντ και η εμπλοκή του συμβούλου του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου, σε αυτή. Ο Παπασταύρου μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις της εφημερίδας La Stampa ελέγχεται για ψευδορκία κατά τις καταθέσεις του για τη λίστα Λαγκάρντ εκθέτοντας τον αρχηγό της ΝΔ που έσπευσε πάντως χθες να καλύψει τον συνεργάτη του με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο, αφήνοντας στόματα ανοιχτά. 

Ads

«Η λίστα πάει κι έρχεται» γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών κάνοντας λόγο για θολό τοπίο στα μέτωπα των ιδιωτικοποιήσεων, του ΕΝΦΙΑ και των «κόκκινων δανείων». «Έτοιμη η εναλλακτική πρόταση της κυβέρνησης προς τους θεσμούς» αναφέρει η εφημερίδα. Σχολιάζοντας τη χθεσινή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή η Εφημερίδα των Συντακτών μιλά για σύγκρουση επί παντός επιστητού. «Οι δυο λογαριασμοί του Σταύρου Παπασταύρου» τιτλοφορείται το θέμα για την εμπλοκή του «δεξιού χεριού» του Αντώνη Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ. 

image

image

Ads

Αναφορικά με την υπόθεση Παπασταύρου, η Δημοκρατία κάνει λόγο για ρεσιτάλ συγκάλυψης και τονίζει ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι εκτεθειμένος για το «δεξί του χέρι». «Ο αρχηγός της ΝΔ (χθες) άφησε άφωνη τη Βουλή» τονίζει το δημοσίευμα αναφερόμενο στην περίφημη φράση Σαμαρά: «Μακάρι να είχαμε άλλους δέκα Παπασταύρου».

«Μάχη για το δώρο» είναι πάντως ο κεντρικός τίτλος της Δημοκρατίας που ασχολείται με τη διαπραγμάτευση κυβέρνησης – δανειστών. «Αγκάθια στη διαπραγμάτευση ο 13ος (για χαμηλοσυνταξιούχους), η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές, οι ομαδικές απολύσεις και οι συντελεστές του ΦΠΑ» γράφει η εφημερίδα. Σημειώνει την παραδοχή Μέρκελ ότι «έχει συμφωνηθεί ευελιξία» με την Ελλάδα αλλά τονίζει ότι ο χρόνος τελειώνει με τη χρηματοδοτική ασφυξία να γίνεται συνεχώς και πιο εφιαλτική. 

image

«Μετωπική στη σκιά της διαπραγμάτευσης» βλέπει το Έθνος σημειώνοντας την σε υψηλούς τόνους αντιπαράθεση των αρχηγών στη Βουλή. «Στο μάτι του κυκλώνα ο Σταύρος Παπασταύρου» γράφει η εφημερίδα αναφορικά με τα όσα είδαν το φως χθες για την εμπλοκή του έμπιστου συμβούλου Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ. 

image

«Συναίνεση μηδέν» είναι ο τίτλος των Νέων που αναφέρεται σε «προσωπικά χτυπήματα και ομιλίες προεκλογικού τύπου» που έλαβαν χώρα στη Βουλή κατά τη χθεσινή συζήτηση για τη διαπραγμάτευση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Η εφημερίδα αναφέρεται και στο «θρίλερ» της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές κάνοντας λόγο για «φανερή και κρυφή λίστα με μέτρα». 

image

«Όξυνση χωρίς ενημέρωση» γράφει η Καθημερινή για τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή. «Κλειστά χαρτιά Τσίπρα για τη διαπραγμάτευση. Αποχώρηση ΝΔ λόγω Κωνσταντοπούλου» σημειώνει η εφημερίδα ενώ στο πρωτοσέλιδο σχόλιό της για το θέμα υπογραμμίζει ότι «η συζήτηση ήταν κατώτερη των περιστάσεων». 

image

«Στηρίξτε τις εθνικές κόκκινες γραμμές» είναι ο τίτλος της Αυγής για την «πρόσκληση – πρόκληση» Τσίπρα στην αντιπολίτευση. «Υπεκφυγές από Σαμαρά – Βενιζέλο» για να μείνουν πιστοί στη γραμμή των Μνημονίων» γράφει η εφημερίδα. «Ο Σαμαράς παίρνει πάνω του τον Παπασταύρου» τονίζει η Αυγή αναφορικά με το δεύτερο θέμα που απασχόλησε έντονα την επικαιρότητα. Σημειώνει δε τη δέσμευση του πρωθυπουργού: «εμείς θα ελέγξουμε έναν-έναν όσους είναι στη λίστα». 

Τα πρωτοσέλιδα