Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, που είχε καταγγελθεί πολλάκις από Πανεπιστημιακούς, ότι διαδίδει ψευδοεπιστημονικές απόψεις, «ξαναχτύπησε», αυτή τη φορά σεξιστικά! Ένα παλιότερο τεύχος του  περιοδικού της ένωσης «Physics News» το οποίο διανέμει σήμερα στα σχολεία και μάλιστα και στα δημοτικά, φιλοξενεί ένα σεξιστικό κείμενο,ως αλληγορία προκειμένου «να αντιληφθούν τα παιδιά τις έννοιες της φυσικής». Συν τις άλλοις, όπως σημειώνουν εκπαιδευτικοί στα social media, καταρρίπτει και την έννοια της σχετικότητας. Η κυρία Κεραμέως, αφού άνοιξε την πόρτα του υπουργείου σε παραθρησκευτικές οργανώσεις, ανοίγει ξανά και την πόρτα των σχολείων στους ψευδοεπιστήμονες;

Ads

Το γεμάτο σεξιστικά σχόλια παράδειγμα των εμπνευστών της εναλλακτικής εκπαίδευσης που δημοσιεύουμε,  γράφει μεταξύ άλλων πως  «Η Μάγδα ανοίγει από μακριά τις πύλες του κάστρου και δίνει διαταγές στους πολεμιστές της να επιτρέψουν την είσοδο στον πολιορκητή!» ενώ τελειώνει με το συμπέρασμα «Τελικά το πηνίο δεν ξέρει τι θέλει»!. Πάλι καλά δηλαδή που δεν έγραψαν πως το πηνίο σέρνει καράβι!

image
Σε ένα άλλο παράδειγμα, παρουσιάζεται μία στιχομυθία ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Η γυναίκα είναι χάλια και κατηγορεί τον άνδρα της για τη μαυρίλα της. Που καταλήγει; «Ο διάλογος συνεχίζεται μέχρι να μαυρίσει κι εκείνος. Όταν χαλάσει λοιπόν κι εκείνος, εκείνη αρχίζει να αισθάνεται καλύτερα. Όσο πιο χάλια τον κάνει, τόσο λυτρώνεται από την μαυρίλα που κουβαλάει.». Συμβουλεύει μάλιστα τα παιδιά το εξής: «Την άλλη φορά που θα μπλεχτείτε σε αψιμαχίες να γνωρίζετε, πως αν δεν εισπράξετε μέρος της αρνητικής αυτής ενέργειας, η άλλη πλευρά δεν αποφορτίζεται»

image

Ads

Όταν τα στελέχη της ΕΕΦ απειλούσαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Η ΕΕΦ, έχει διαχρονικά συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας. Το 2019, η εκπομπή Άλλη Διάσταση στην ΕΡΤ, ανέδειξε το θέμα, φιλοξενώντας καθηγητές πανεπιστήμιου που ζητούσαν επίμονα να πάψουν να έχουν πρόσβαση στα σχολεία όσοι διαδίδουν ψευδοεπιστημονικές θεωρίες. Με παρέμβασή του στην εκπομπή ο τότε υπουργός Κ. Γαβρόγλου έκανε πρώτη φορά σαφή την απόφαση του Υπουργείου να μην ξανασυνεργαστεί το υπουργείο με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) αν δεν αποχωρήσουν από τη διοίκησή του τα πρόσωπα που εκφράζουν δημόσια ψευδοεπιστημονικές απόψεις και πρακτικές.

Ο πρόεδρος της ΕΕΦ Στράτος Θεοδοσίου αντέδρασε με ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων υπογραμμίζει πως η διοίκηση εκλέχθηκε με νόμιμες διαδικασίες, ενώ ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Παναγιώτης Φίλντισης, σε ερώτηση σε σελίδα Φυσικών στο Facebook «τι έχει να πει η Ένωση για όλα αυτά» απάντησε: «Ναι, έχουμε εκλογές πολύ σύντομα, βουλευτικές για να μπούνε τα κεφάλια μέσα και τότε…».

Απ’ ότι φαίνεται, κάτι ήξερε ο Π. Φίλντισης. έγιναν οι εκλογές, ήρθε η ΝΔ και οι ψευδοεπιστήμονες μοιράζουν τα ψευδοεπιστημονικά και σεξιστικά κείμενά τους στα παιδιά μας!