Νέα στοιχεία έρχονται καθημερινά «στο φως» αναφορικά με την υπόθεση της δολοφονίας του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι, την ώρα που πληθαίνουν τα στοιχεία εις βάρος του 50χρονου κρεοπώλη.

Ads

Σε βίντεο, που δημοσίευσε η τηλεόραση του Alpha, φαίνεται ο κρεοπώλης να παραλαμβάνει τον 31χρονο Μπάμπη από το σπίτι του το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου για να πάνε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το πλάνο κατεγράφη από κάμερα ασφαλείας κοντά στο σπίτι του Μπάμπη και η ώρα που επιβιβάστηκε στο όχημα ήταν 20:33.

Περίπου μία ώρα αργότερα, στις 21:28 άλλη κάμερα ασφαλείας «πιάνει» το όχημα του 50χρονου να κινείται στην περιοχή όπου διαμένει, αλλά αντί να πάρει τη στροφή που οδηγεί στο σπίτι του, αυτός πάει από την αντίθετη. Κατά την επιστροφή του στο ίδιο σημείο, κάποια ώρα αργότερα, πηγαίνει και πάλι προς τη λάθος κατεύθυνση για να επισκεφτεί το μίνι μάρκετ απ΄όπου και κατεγράφη να παραλαμβάνει χαρτί κουζίνας.

Ads

Σημειώνεται πως από τα έως τώρα συλλεχθέντα στοιχεία έχει αποδειχθεί πως εκείνο το βράδυ ήταν ο 50χρονος εκείνος που ζήτησε στον Μπάμπη να συναντηθούν και όχι το αντίθετο, όπως ισχυρίζεται ακόμα ο κατηγορούμενος.

Παράλληλα, σε φωτογραφία – ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας, με εικόνα από κάμερα της περιοχής, καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του 31χρονου ως προς την πορεία που ακολούθησε με το αυτοκίνητο του, μετά την υποτιθέμενη αποβίβαση του Μπάμπη στον κόμβο των ΤΕΙ.

Συγκεκριμένα, ο κρεοπώλης υποστήριξε ότι κατά την επιστροφή του από τον κόμβο των ΤΕΙ μετά την αποβίβαση του Μπάμπη κινήθηκε απευθείας προς ένα μίνι μάρκετ.

Όπως αναφέρεται όμως στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, «από την επισκόπηση του εν λόγω βιντεοληπτικού υλικού δεν επιβεβαιώνονται τα λεγόμενα του κρεοπώλη ως προς την απευθείας κίνηση του προς το μίνι μάρκετ, κατά την επιστροφή του από τον κόμβο ΤΕΙ όπου υποτίθεται ότι αποβίβασε τον Μπάμπη Κούτσικο, αλλά οδηγώντας το τζιπάκι του κινείται επί της οδού Ναυπάκτου με κατεύθυνση προς το super market Σκλαβενίτης ενεργώντας αριστερή ως προς την πορεία του στροφή κινούμενος προς την περιοχή “Λυομένων”».

Παράλληλα σε αυτό το σημείο, μένουν και δύο φίλοι του που έχουν καταθέσει στις αστυνομικές αρχές για την υπόθεση.

Ακολούθως, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία ντοκουμέντο, στις 21:52 ο κρεοπώλης κινείται από την περιοχή των «Λυομένων», εισέρχεται στον οδό Ναυπάκτου και στρίβει αριστερά, κινούμενος με κατεύθυνση προς το super market Σκλαβενίτης.

Οι αντιφάσεις του 50χρονου κατηγορουμένου

Παράλληλα, στη δικογραφία αναφέρονται αναλυτικά οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε ο κατηγορούμενος. Όπως προκύπτει από τον φάκελο της υπόθεσης, η πρώτη αναληθής δήλωση έχει να κάνει με το δρομολόγιο που ακολούθησε εκείνη τη νύχτα.

Δήλωσε συγκεκριμένα ότι έχοντας επιβιβάσει στο όχημα του τον Μπάμπη, οδηγώντας το τζιπάκι του και κινούμενος με κατεύθυνση προς Ευηνοχώρι, πραγματοποίησε αναστροφή στον κόμβο ΤΕΙ επιστρέφοντας, όπως δήλωσε, στο Μεσολόγγι. Το γεγονός αυτό αποδείχθηκε όμως ότι είναι ψευδές, μιας και από την επισκόπηση των καμερών προέκυψε ότι αυτός οδηγώντας το όχημα του διήλθε τελικά τον κόμβο ΤΕΙ και κινήθηκε προς Ευηνοχώρι και εν συνεχεία στην περιοχή του κάμπου Ευηνοχωρίου.

Δεύτερον δήλωσε ότι επιστρέφοντας προς Μεσολόγγι, μετά την υποτιθέμενη αποβίβαση του Μπάμπη, κινήθηκε απευθείας προς ένα κατάστημα.

Το γεγονός αυτός αποδείχθηκε ότι ήταν ψευδές αφού από τις κάμερες προέκυψε ότι ο κρεοπώλης επιστρέφοντας προς το Μεσολόγγι, αρχικά κινήθηκε προς την περιοχή των «Λυομένων» όπου παρέμεινε για 11 λεπτά περίπου και ακολούθως κινήθηκε προς το κατάστημα που δήλωσε αρχικά.

Τρίτον, ο 50χρονος δήλωσε ότι ο χρόνος που πραγματοποίησε την διαδρομή Αγίου Αθανασίου, κόμβος ΤΕΙ, μίνι μάρκετ (το προαναφερθέν) χωρίς στάσεις ήταν περίπου 24 με 34 λεπτά, αντί των 10 λεπτών που αυτή πραγματοποιήθηκε παρουσία του.

Τέλος, με δεδομένη την κίνησή του πέραν του κόμβου των ΤΕΙ, αλλά και την κίνηση του προς την περιοχή «Λυομένων» όπου παρέμεινε επί 10λεπτο, συνολικά η διαδρομή από την παραλαβή του Μπάμπη μέχρι την αποχώρηση από το κατάστημα που ανέφερε, διήρκεσε 78 λεπτά.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία χαρακτηριστικά: «Οι ισχυρισμοί του αυτοί, οι συνεχώς μεταβαλλόμενες απόψεις του για το πώς εκτυλίχθηκαν τα πράγματα, η διαγραφή του ιστορικού των κλήσεων και οι αντιφάσεις στις οποίες συνεχώς υποπίπτει, δημιουργούν έκδηλες και βάσιμες αμφιβολίες για την αξιοπιστία του και την αλήθεια των λεγομένων του, ενισχύοντας παράλληλα τις ενδείξεις ενοχής του».

Το μηχάνημα bitcoin και το «τεφτέρι»

Εν τω μεταξύ, από την έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι του Μπάμπη Κούτσικου, αμέσως μόλις δηλώθηκε η εξαφάνισή του προέκυψαν στοιχεία που οδήγησαν την ΕΛΑΣ στο να βάλει στο κάδρο των ερευνών τον 50χρονο κρεοπώλη.

Μεταξύ άλλων στο σπίτι του Μπάμπη Κούτσικου βρέθηκαν κινητά, το laptop του αλλά και ένα μηχάνημα παραγωγής κρυπτονομισμάτων mining, προσωπικά του αντικείμενα αλλά και ένα μπλε τετράδιο στο οποίο υπήρχαν σημειώσεις με ημερομηνίες, αριθμούς, τοποθεσίες και ονόματα, αλλά και χρηματικά ποσά. Σε ημερομηνία κάτω από το έτος 2022 αναφέρονται κάποια ονόματα και τα εξής ποσά, δίπλα σε αντίστοιχα ονόματα. «1.000 ευρώ», «400 ευρώ», «300 ευρώ». Υπάρχει κατά πληροφορίες και το όνομα του κατηγορούμενου κρεοπώλη δίπλα στο όνομα του οποίου είναι σημειωμένο το ποσό των «3.000 ευρώ».

«Προμηθεύτηκαν αυτή τη συσκευή για να μπορέσουν να βγάλουν κρυπτονομίσματα», εξήγησε ο Νίκος Βασιλάκος, δημοσιογράφος τεχνολογίας αναφερόμενος στον εξορυκτή κρυπτονομισμάτων.

Ειδικοί αναλύουν τον τρόπο που λειτουργεί. Εξηγούν πως το μηχάνημα αυτό είναι ικανό να λύνει δύσκολες μαθηματικές εξισώσεις, έχει ενσωματωμένα πανίσχυρα υπολογιστικά συστήματα και φέρνει μικρά ή μεγάλα κέρδη στον κάτοχό του.

«Κάποιος λοιπόν υποσχέθηκε σε κάποιον ότι θα του έβγαζε χρήματα. Για να το κάνει αυτό πήρε χρήματα τα οποία τα επένδυσε σε υλικό ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αγόρασε πανάκριβες κάρτες οθόνης, πανάκριβες κάρτες γραφικών και πανάκριβους επεξεργαστές», συμπλήρωσε ο Νίκος Βασιλάκος.

Την μικρή αυτή συσκευή που συνδέεται μέσα από εφαρμογή σε τηλέφωνα και υπολογιστές μπορεί κανείς να την προμηθευτεί κυρίως από site του εξωτερικού. Η αξία της ανάλογα με τις αποδόσεις μπορεί να φτάσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Η διαδικασία της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων θεωρείται αρκετά ενεργοβόρα και για αυτό λένε πως είναι σχεδόν απαγορευτική για την τσέπη ενός και μόνο ανθρώπου.

«Θα δούμε στο μέλλον πού ήταν η σύνδεση με το ρεύμα, γιατί εκεί είναι και τα πολλά χρήματα. Επειδή οι καταναλώσεις είναι τεράστιες και έχουμε δει πολλές φορές να συνδέονται ακόμα και σε δημόσιες υπηρεσίες», σημείωσε ο Νίκος Βασιλάκος.

Η καλλιέργεια κρυπτονομισμάτων για ορισμένα κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin, έχει γίνει πολύ πιο πολύπλοκη με την πάροδο του χρόνου. Χρειάζεται εξειδικευμένο εξοπλισμό και αυτό το κάνει πιο δύσκολο για να επιλέξει κάποιος να ασχοληθεί.

«Με διάφορους τρόπους μπορεί να γίνει η παραγωγή κρυπτονομισμάτων. Κάθε κρυπτονόμισμα έχει διαφορετική χρήση. Το συγκεκριμένο μηχάνημα που εντοπίστηκε δεν είναι για Bitcoin», εξήγησε στο MEGA ο σύμβουλος κρυπτονομισματων Μιχάλης Μίγγος.