Ο 31χρονος Μπάμπης, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας (22/1) στο Μεσολόγγι, ήταν χτυπημένος πισώπλατα με κυνηγετικό όπλο, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Ads

Συγκεκριμένα, πληροφορίες του MEGA αναφέρουν ότι χτυπήθηκε στο πόδι και στην πλάτη πολλές φορές, ο αριθμός των οποίων δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακριβώς.

Παράλληλα, στον δρόμο για τη φυλακή οδηγήθηκε ο 50χρονος κρεοπώλης, ο οποίος είναι ο βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 31χρονου.

Ο 50χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ενώ δεν ομολόγησε την πράξη του.

Ads

Το άψυχο σώμα του Μπάμπη βρέθηκε σε βαλτώδη περιοχή από ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες φαίνεται ότι βρέθηκε μέσα σε βάλτο με ένα βαρύ αντικείμενο από πάνω του, μάλλον για να μην βγει το πτώμα του στην επιφάνεια.

 

«Από εδώ και πέρα, αρχίζει ένας νέος κύκλος ερευνών, επειδή έχουμε ένα βασικό στοιχείο, το κυριότερο για την ακρίβεια (σ.σ. την εύρεση της σορού). Είναι μία τραγική στιγμή, μακάρι να είχαμε διαψευστεί όλοι» ανέφερε ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, που έχει προσληφθεί από την οικογένεια του Μπάμπη Κούτσικου.

Από τα ρούχα αναγνωρίστηκε το πτώμα του 31χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός του 31χρονου φέρεται να αναγνωρίστηκε από τα ρούχα που φορούσε το τελευταίο βράδυ πριν από την εξαφάνισή του.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το MEGA, η οικογένεια ενημερώθηκε για την εύρεση της σορού του αγνοούμενου, που εντοπίστηκε στην περιοχή Ευαγγελίστρια στον Κάμπο Ευηνοχωρίου.

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος εξαφανίστηκε την Πέμπτη (4/1) πηγαίνοντας για κυνήγι όπως ισχυρίστηκε ο 51χρονος κρεοπώλης.

Την ώρα που δηλώθηκε η εξαφάνιση ο 51χρονος φίλος του αγνοούμενου που προσήχθη τα ξημερώματα του Σαββάτου (6/1), βρισκόταν στην ορεινή Ναυπακτία και συγκεκριμένα στην Κλεπά.

Ο 51χρονος αφού κλήθηκε να καταθέσει άλλες δύο φορές, τελικά συνελήφθη από τις αρχές λόγω αντιφάσεων στη μαρτυρία του.

Συγκεκριμένα, οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε στις καταθέσεις του ήταν πολλές. Σε μία από αυτές υποστήριξε πως ο 31χρονος ήταν αυτός που τον κάλεσε το μοιραίο βράδυ, ενώ η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου έδειξε το αντίστροφο.

Το δεύτερο στοιχείο ήταν ότι το δρομολόγιο που ακολούθησε ήταν διαφορετικό από αυτό που είχε περιγράψει και δεν συμβαδίζει με το υλικό που έχουν καταγράψει κάμερες. Τρίτο στοιχείο είναι οι καταθέσεις από άτομα με τα οποία φέρεται να ήρθε σε επαφή.

Τέλος, την Τετάρτη (17/1) υπήρξε ανατροπή στα δεδομένα σε σχέση με το κινητό τηλέφωνο του κρεοπώλη, καθώς από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι είχε μαζί το κινητό του τηλέφωνο εκείνη την ημέρα, το οποίο, ωστόσο, ήταν κλειστό. Όμως κάποια στιγμή φαίνεται πως το άνοιξε στην περιοχή, όπου χάθηκε.

Πλέον, μετά την εύρεση του πτώματος του 31χρονου μένει να ερευνηθεί τι έγινε ακριβώς την Πέμπτη (4/1), καθώς εξετάζεται και το ενδεχόμενο ο 51χρονος να είχε συνεργό ή συνεργούς.