Εκνευρισμό φαίνεται πως προκάλεσε στο κυβερνητικό επιτελείο η χθεσινή «δύσκολη» συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τις παραβιάσεις του κράτους Δικαίου στην χώρα μας, με το Μέγαρο Μαξίμου να προσπαθεί  να υποβαθμίσει το ζήτημα, παρότι δέχθηκε «πυρά» από σχεδόν όλες τις πολιτικές πτέρυγες.

Ads

Μάλιστα, ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών μίλησε για «μειοψηφίες», ενώ παράλληλα «είδε» δυσφήμηση της χώρας από τους ευρωβουλευτές .

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε: «Ένας από τους τρόπους που μπορείς να καταλάβεις ότι έρχονται εκλογές είναι όταν βλέπεις κάποιες μειοψηφίες προερχόμενες από έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο να δυσφημούν την Ελλάδα. Το κάνανε και πριν τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου, συνεχίζουν τώρα και το κάνουν προφανώς και θα το εντείνουν μέχρι τις ευρωεκλογές».

Ο Παύλος Μαρινάκης υποστήριξε ότι στην τελευταία έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου «έχουν αναγνωριστεί σημαντικά βήματα για τη χώρα» και συμπλήρωσε:

Ads

«Εργαζόμαστε σκληρά έτσι ώστε η επόμενη έκθεση να έχει όλο και περισσότερες θετικές επισημάνσεις για τη χώρα μας. Κάποιοι επιμένουν να δυσφημούν την Ελλάδα εντός και εκτός συνόρων κάποιες φορές έχει γίνει και σε συνεργασία με εκπροσώπους εντός των συνόρων. Εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε απαντήσεις με την πολιτική μας. Με το να προστατεύουμε το κράτος δικαίου με τις πράξεις μας».