Επιστολή για διεξαγωγή debate ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα απέστειλε στα επιτελεία των προέδρων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ ο τηλεοπτικός σταθμός Mega.

Ads

Όπως αναφέρεται στο σχετικό αίτημα του Mega, το οποίο υπογράφει ο γενικός διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του καναλιού, Σταμάτης Μαλέλης: «Θεωρούμε ότι η ανταλλαγή απόψεων Μητσοτάκη – Τσίπρα θα συμβάλει στην πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών ενόψει των κρίσιμων εκλογών της 21ης Μαΐου».

Η απόφαση όπως εξηγεί ελήφθη μετά την αδυναμία του καναλιού να μεταδώσει το debate πολιτικών αρχηγών «λόγω συμβατικών υποχρεώσεων του προγράμματος».

«Με χαρά αποδεχόμαστε την πρόσκληση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA σε ανοιχτό διάλογο ντιμπέιτ μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου απαντώντας στο αίτημα που απηύθυνε το κανάλι προς τους προέδρους των δύο μεγάλων κομμάτων.

Ads

«Είμαστε στη διάθεση του καναλιού, όποια μέρα επιθυμεί τροποποιώντας το πρόγραμμα του προέδρου για να γίνει ο δημόσιος διάλογος που θα συμβάλει στην ενημέρωση των πολιτών» κατέληξε η Πόπη Τσαπανίδου.

Από τη μεριά της, η ΝΔ αρνήθηκε την πρόσκληση δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, Άκη Σκέρτσου, ο οποίος μάλιστα έσπευσε να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να κάνει την παραμικρή αναφορά στην επιστολή του Mega.

Συγκεκριμένα, η δήλωση Σκέρτσου έχει ως εξής:

“Η διακομματική επιτροπή, δηλαδή ο συναινετικός θεσμός που εδώ και δεκαετίες ορίζει τις διαδικασίες και τους όρους διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, αποφάσισε για ένα debate μεταξύ των έξι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων την Τετάρτη  10 Μαΐου. Αυτό αποφασίσθηκε ομόφωνα και αυτό θα γίνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προσκαλεί ή να αυτοπροσκαλείται, να επιβεβαιώνει ότι είναι εξαίρεση όσο θέλει. Η δυσανεξία του στους θεσμούς δεν μας εκπλήσσει. Η στάση του είναι αποκαλυπτική ως προς τον σεβασμό του στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η απομόνωσή του είναι καθολική και η στάση του κωμική».

Ακολουθεί η επιστολή του Mega, την οποία δημοσιοποίησε το avgi.gr.

image