Σοβαρά κατάγματα υπέστη ο 28χρονος Αιγύπτιος, που έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης τα ξημερώματα της Τρίτη στο Πέραμα. Το θύμα νοσηλεύεται στο Τμήμα Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».
 

Ads

Όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», επιβεβαιώθηκε η παρουσία διπλού κατάγματος της κάτω γνάθου και των ρινικών του οστών, πραγματοποιήθηκε συρραφή των θλαστικών τραυμάτων, αφαίρεση του εκγομφωμένου δοντιού και τοποθέτηση συρμάτινης περίδεσης.
 
Όπως μετέδωσε κατ’ αποκλειστικότητα το tvxs.gr το πρωί της Τρίτης, έπειτα από καταγγελία κατοίκου της περιοχής, ο 28χρονος δέχθηκε επίθεση από περίπου 10 μέλη της Χρυσής Αυγής σε μονοκατοικία στο Πέραμα, όπου διέμενε με άλλους τρεις Αιγύπτιους, οι οποίοι εργάζονται ως αλιείς στην Ιχθυόσκαλα Περάματος.

Και οι τέσσερις Αιγύπτιοι βρίσκονται νόμιμα στη χώρα μας.
 
Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη έξι ατόμων – πέντε ανδρών και μίας γυναίκας, που αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες και θα οδηγηθούν στις εισαγγελικές αρχές κατηγορούμενοι για βαριά σωματική βλάβη, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση του νόμου περί όπλων.
 
Στο θέμα της επίθεσης που πραγματοποίησε Πέραμα αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τσιόδρας. Όπως τόνισε, «η κυβέρνηση καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση αυτή. Η οργανωμένη πολιτεία έχει επιληφθεί της υπόθεσης. Ήδη, η αστυνομία έχει προβεί σε συλλήψεις και οι φερόμενοι ως δράστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
 
Εγκλήματα όπως αυτό, από ακραίες ομάδες, προσβάλλουν τον πολιτισμό μας. Ο ελληνικός και ο αιγυπτιακός λαός συνδέονται με παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και δεν θα επιτρέψουμε σε τέτοιου είδους περιστατικά να τους διαταράξουν».