Με πολλά προβλήματα ολοκληρώνεται η πολυσυζητημένη παράδοση κατ΄οίκον των συγγραμμάτων στους φοιτητές των Πανεπιστημίων ενώ ούτε το «κατ’ οίκον» είναι απόλυτα δεδομένο. 

Ads

Πιο συγκεκριμένα, πέρα από τα γνωστά και μεγάλα προβλήματα με τις εξεταστικές, με μεγάλη καθυστέρηση ξεκίνησε και η παράδοση των βιβλίων. Η σχετική απόφαση της κυβέρνησης ελήφθη στις 10 Απριλίου και προέβελεπε την διανομή μέσω courier για τα έντυπα διδακτικά συγγράμματα του εαρινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2019-20. 

Από τις 10 Απριλίου που έγιναν οι σχετικές δηλώσεις από τους φοιτητές, τα βιβλία άρχισαν να φτάνουν μόλις στις 25 Μαϊου με μεγάλη καθυστέρηση και η παράδοση συνεχίζεται. Μάλιστα, φοιτητές και γονείς διαπίστωσαν ότι δεν ήταν μόνο οι εταιρίες ταχυμεταφορών που ανέλαβαν το έργο της διανομής αλλά και… το Πρακτορείο Διανομής Τύπου «Άργος», μέσω της νέας του υπηρεσίας μεταφοράς εμπορευμάτων. 

Courier για κλάμματα και επιπλέον έξοδα για γονείς

Ads

Παράλληλα, και στην παράδοση υπήρξαν άλλα προβλήματα καθώς, όπως καταγγέλει γονέας και επιβεβαιώνουν αρκετοί φοιτητές στο Tvxs.gr, τα συγγράμματα δεν έφτασαν στο σπίτι  αλλά ο υπεύθυνος κάλεσε τους παραλήπτες να μεταβούν μέσα σε μερικά λεπτά σε συγκεκριμένη πλατεία. Δηλαδή, αντί να πάει το πρακτορείο στα σπίτια, κλήθηκαν οι φοιτητές σε μια κοντινή πλατεία για να παραλάβουν τα βιβλία και σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς να ζητηθεί αστυνομική ή φοιτητική ταυτότητα.   

Σε όλα τα προβλήματα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι όταν έγιναν οι παραγγελίες, οι φοιτητές ήταν στη συντριπτικής του πλειοψηφία στα πατρικά τους σπίτια, στον τόπο μόνιμης διαμονής. Μετά από 1,5 μήνα όμως και με την άρση του Lockdown, οι περισσότεροι βρίσκονται πλέον στις πόλεις όπου σπουδάζουν και δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να αλλάξουν τον τόπο παραλαβής. Ως αποτέλεσμα πάρα πολλές οικογένειες είναι αναγκασμένες να πληρώσουν με δικά τους έξοδα εταιρίες ταχυμεταφορών και να στείλουν τα βιβλία στα παιδιά που σπουδάζουν. 

image