Mε φωτογραφία αρχείου προηγούμενων χρόνων από παλαιότερη κινητοποίηση του ΚΚΕ, συνόδευσε την είδηση της πορείας ΚΚΕ και ΚΝΕ μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία το Αθηναϊκό Πρακτορείο, με τον Περισσό να καταγγέλλει προβοκάτσια. 

Ads

Συγκεκριμένα, σε θέμα που δημοσιεύτηκε στις 10:46, με τίτλο «Ολοκληρώθηκε η πορεία του ΚΚΕ προς την αμερικανική πρεσβεία», η φωτογραφία που έχει αναρτηθεί στο θέμα, δείχνει τα μέλη της πορείας πιασμένα χέρι χέρι και το ένα δίπλα στο άλλο, ενώ στην πραγματικότητα και όπως όλοι είδανε η κυβερνητική απαγόρευση των συγκεντρώσεων «έσπασε» αλλά τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας.

image

Αν και η φωτογραφία αντικαταστάθηκε λίγο αργότερα, ωστόσο τα ερωτηματικά παραμένουν καθώς θα μπορούσε το Αθηναίικό Πρακτορείο να επισημάνει στην ανάρτησή του ότι πρόκειται για «φωτογραφία αρχείου».

Ads

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αντιδρώντας άμεσα έκανε λόγο για προβοκάτσια από το Αθηναϊκό Πρακτορείο, επισημαίνοντας πως «η φωτογραφία που συνοδεύει την είδηση είναι από κινητοποίηση προηγούμενων χρόνων. Από την σημερινή κινητοποίηση του ΚΚΕ ακολουθούν φωτογραφίες…».