Στέλνοντας SMS με τον αριθμό 6 στο 13033, θα μεταβαίνουν οι πολίτες στα καταστήματα εστίασης από τη Δευτέρα 3 Μαΐου, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Ads

Ασφαλώς, κάτι τέτοιο σημαίνει ότι τα SMS στο 13033 προς το παρόν δεν καταργούνται, με την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων να εισηγείται στην κυβέρνηση να μπει τέλος στην αποστολή τους από τις 15 Μαΐου, όταν ανοίγει και ο τουρισμός, καθώς τότε θα είναι ελεύθερες και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις των πολιτών. Αντίθετα, η Επιτροπή φαίνεται να έδωσε το «πράσινο φως», για το άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων από τη Δευτέρα του Πάσχα.

Υπενθυμίζεται βέβαια ότι, τα τελευταία 24ωρα, ήταν έντονη η φημολογία γύρω από την κατάργηση τoυς, ακόμη και από την Δευτέρα του Πάσχα. Μάλιστα, δημοσιεύματα ανέφεραν πως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, θα ανακοίνωνε την κατάργηση τους επίσημα, σήμερα το απόγευμα. 

Σε κάθε περίπτωση, οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται στις 18.00 από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Ads

«Νεκρό πράγμα τα SMS»

Από την πλευρά του πάντως, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, αναφερόμενος στο συγκεκριμένο ζήτημα μιλώντας στον Σκάι, χαρακτήρισε τα sms, ως «νεκρό πράγμα».

«Ποια SMS; Στέλνει SMS πια κανείς; Τα ελέγχει κανείς; Νεκρό πράγμα το οποίο βαυκαλιζόμαστε ότι συμβαίνει. Δε συμβαίνει», σημείωσε χαρακτηριστικά.