Δικαίωση των θυμάτων και να μην συγκαλυφθούν οι ευθύνες για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη ζητούν χιλιάδες πολίτες που κατακλύζουν το κέντρο της Αθήνας.

Ads

Η συμμετοχή στο συλλαλητήριο σε Σύνταγμα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα Λάρισα και πολλές άλλες πόλεις είναι ήδη μεγάλη και ο κόσμος συνεχίζει να κατεβαίνει στους δρόμους, καθώς πολίτες, σωματεία εργαζομένων, μαθητικοί και φοιτητικοί σύλλογοι δίνουν δυναμικό παρών στις νέες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας έχει προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ., λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών διαμαρτυρίας προς την Βουλή.

Ειδικότερα έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός, στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη, στην οδό Πανεπιστημίου και στην οδό Σταδίου.

Κουτσούμπας:«Δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί»

Ads

Δήλωση από το συλλαλητήριο έκανε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφέροντας «δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να παραγραφεί, δεν θα το αφήσουμε να ξεχαστεί. Εμείς όλοι θα γίνουμε των νεκρών μας η φωνή».

image
image
image
image

Κλειστοί τέσσερις σταθμοί του Μετρό 

Κλειστοί είναι από τις 10:30 πμ οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» λόγω των νέων συλλαλητηρίων. Οι σταθμοί θα κλείσουν με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους παραπάνω σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Την ίδια ώρα, με εντολή της ΕΛΑΣ στις 12:00 το μεσημέρι έκλεισαν και οι σταθμοί του μετρό «Ομόνοια» και «Μοναστηράκι».