Τη σημαία του «Μακεδονομάχου» σήκωσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στο 12ο συνέδριο της ΝΔ, που σε μια παρέμβαση που περισσότερο θύμιζε μανιφέστο, επιτέθηκε στην Αριστερά κατηγορώντας την για εθνομηδενισμό, εξαπολύοντας πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα και φτάνοντας μέχρι τον Άρη Βελουχιώτη. Από τη ρητορική του δεν έλειψαν η Αμφίπολη, ο Κατσίφας αλλά και η στήριξη στις εθνικιστικές διαδηλώσεις και καταλήψεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως και το δόγμα της ανομίας με πρωταγωνιστή τον Ρουβίκωνα.

Ads

«Ανοίγουμε σήμερα, με αυτό το Συνέδριό μας, τα πανιά της Νέας Δημοκρατίας προς τις εκλογές, με μια σημαία καρφωμένη στο καράβι μας, που γράφει πρώτα η Πατρίδα!». Με αυτή τη φράση ξεκίνησε την ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και τη συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος, εστιάζοντας στη Συμφωνία των Πρεσπών και το Μακεδονικό.

Υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος ήταν πάντα και είναι αντίθετος «με την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας», υποστήριξε ότι το όνομα θα επιφέρει «αναγνώριση δικαιωμάτων του σκοπιανού αλυτρωτισμού μέσα στην Ελλάδα». «Σε κάθε περίπτωση, όμως, όλοι οι Έλληνες πρωθυπουργοί μέχρι τον Τσίπρα, είχαμε αρνηθεί να αναγνωρίσουμε εθνότητα και γλώσσα Μακεδόνων. Και ήρθε αυτός και τα έδωσε όλα», είπε χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα, η ισχυρότερη χώρα των Βαλκανίων, έγινε το κλωτσοσκούφι της περιοχής! Ο Τσίπρας κάνει όλες τις υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα, συνέχισε, για να πει ότι το κόστος για την Ελλάδα θα είναι τεράστιο.

Ads

Παράλληλα δεν παρέλειψε να κλείσει το μάτι στις εθνικιστικές διαδηλώσεις και καταλήψεις. Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για «λαϊκό κίνημα». «Βγήκε πράγματι ο κόσμος στους δρόμους. Αλλά βγήκε εναντίον τους! Για πρώτη φορά κατέβηκε πάνω από ενάμιση εκατομμύριο κόσμος στους δρόμους, για το Μακεδονικό: Στη Θεσσαλονίκη αρχικά. Στην Αθήνα μετά. Σε δεκάδες πόλεις της χώρας στη συνέχεια. Και κατέβηκαν αυθόρμητα. Κι από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με τη γνωστή του μέθοδο: Είναι Εθνικιστές και φασίστες! Αλλά ποιοι κατηγορούν τον λαό που ξεσηκώνεται; Όσοι συνεργάστηκαν ακόμα και με τη Χρυσή Αυγή για να ρίξουν την κυβέρνησή μας! Όσοι συγκυβερνούν τέσσερα χρόνια με τον Καμμένο! Γι’ αυτό ο κόσμος έχει αποφασίσει: “Ως εδώ”. Και “ποτέ ξανά”».

Υπενθυμίζεται ότι στις χθεσινές διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, εμφανίστηκαν «Μακεδονομάχοι» που πέραν από τις ελληνικές σημαίες και τα λάβαρα κρατούσαν και σημαίες με ναζιστικά σύμβολα όπως ο κέλτικος σταυρός, ενώ έκαναν και ναζιστικούς χαιρετισμούς. Επίσης διαδηλωτές βεβήλωσαν και το Μνημείου του Ολοκαυτώματος ζωγραφίζοντας πάνω σε αυτό μια σβάστικα, ενώ έγραψαν εθνικιστικά συνθήματα και στον Λευκό Πύργο. Γεγονός στο οποίο δεν αναφέρθηκε ο πρώην πρωθυπουργός.

Αναφορικά με τις καταλήψεις στα σχολεία για το Μακεδονικό, στις οποίες απηύθυναν καλέσματα ακραίοι εθνικιστικοί κύκλοι, ο Αντώνης Σαμαράς είπε: «Είδε ακόμα η κοινωνία μας μαθητές να κατεβαίνουν και να διαδηλώνουν για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Μαζικά, αυθόρμητα, ενωτικά, ανεμίζοντας ελληνικές σημαίες. Δεν έσπαγαν. Δεν έκαιγαν. Δεν κατέστρεφαν. Δεν απειλούσαν. Απλώς ζητούσαν να ακουστεί η αλήθεια τους. Η αλήθεια μας. Και τους καθύβρισαν ξανά από την κυβέρνηση. Όμως, λίγες μέρες αργότερα βγήκαν οι γνωστοί-άγνωστοι κουκουλοφόροι, να σπάσουν, να καταστρέψουν, να κάψουν ό,τι βρουν μπροστά τους – και κυρίως να κάψουν ελληνικές σημαίες. Με μίσος για την Ελλάδα, με μίσος για την κοινωνία, με μίσος για ό,τι είμαστε, ό,τι πιστεύουμε, ό,τι μας κρατάει όρθιους. Και η κυβέρνηση τους… χάιδεψε, τους καλόπιασε, τους φέρθηκε με τρυφερότητα και κατανόηση».

Κάνοντας λόγο για άλλη μια φορά για το «ατύχημα ΣΥΡΙΖΑ» και την «παρέα που κυβερνάει», ο πρώην πρωθυπουργός έδωσε την «υπόσχεση» στην ακραία πτέρυγα της ΝΔ ότι «θα τους πάει μέχρι τέλους».
Επεσήμανε μάλιστα πως  οι Συριζαίοι «γεμίζουν το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, για την παρέα τους, με χλιδάτα εδέσματα: “Αν εγώ είχα επιτρέψει εγώ τέτοιο μενού πολυτελείας στη δική μου εποχή, ο Τσίπρας θα χάλαγε τον κόσμο. Αλλά τώρα … Χαβιάρι και φαγοπότι με Άρη Βελουχιώτη».

«Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι οι πρωταγωνιστές της υπέρ-φορολόγησης της μεσαίας τάξης. Είναι αυτοί που μετέτρεψαν τα Πανεπιστήμιά μας σε άσυλα εμπόρων ναρκωτικών και σε επίσημο χώρο στρατολόγησης του Ρουβίκωνα. Είναι αυτοί που τελευταία, κάθε βράδυ τους βλέπουμε στο κανάλι τους, την ΕΡΤ, να κλαίνε και να οδύρονται, που έχασε το ΕΑΜ το 1944, τη μάχη της Αθήνας… Για το πού θα βρισκόμασταν σήμερα, αν εκείνοι είχαν κερδίσει,ούτε κουβέντα, βέβαια… Είναι αυτοί που σαν θεατές, παρακολουθούν το σχέδιο αφελληνισμού του Ράμα, ο οποίος ξεριζώνει στη Χιμάρα τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών μας», είπε στη συνέχεια ο Αντώνης Σαμαράς.

«Είναι εκεί κοντά που έχασε τη ζωή του ο Κώστας Κατσίφας, για τη γαλανόλευκη. Θυμίζοντας δύο άλλα ελληνόπουλα, τον Τασο Ισαάκ και το Σολωμό Σολωμού που είχαν χάσει στην Κύπρο τη ζωή τους – πάλι για τη γαλανόλευκη… Μας κυβερνούν αυτοί που θεωρούν την Αμφίπολη της Μακεδονίας μας… σύμβολο εθνικισμού! Είναι αυτοί που ποτέ δεν αγάπησαν τον Παύλο Μελά. Είναι αυτοί που ποτέ δεν ένιωσαν την Ορθοδοξία σαν πολύτιμο κομμάτι της εθνικής μας ταυτότητας», συνέχισε.

Και κατέληξε απευθύνοντας κάλεσμα σε πανστρατιά. «Ετοιμαστείτε για πανστρατιά! Αυτή είναι η παράταξη της Ελπίδας! Για όλη την Ελλάδα. Αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο επόμενος Πρωθυπουργός. Για όλους τους Έλληνες. Κι εσείς είστε οι επόμενοι νικητές! Είστε φιλελεύθεροι! Να είστε υπερήφανοι γι’ αυτό! Είστε πατριώτες! Να είστε υπερήφανοι γι’ αυτό! Τα σύνδρομα ενοχής τελειώσαν! Καταλάβετέ το! Συνειδητοποιήστε το! Πείτε το παντού: Δεν υπάρχει όριο σε αυτά που μπορούμε να πετύχουμε για την Ελλάδα! Κοιτάξτε κατάματα την Ιστορία μας. Είναι με το μέρος μας!», είπε, προεξοφλώντας ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «τελείωσε».