Ναζιστικά σύμβολα (φωτ: κέλτικος σταυρός), λάβαρα, ελληνικές σημαίες και μικρή συμμετοχή συνέθεσαν το σκηνικό της συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών για το Μακεδονικό και της ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη. 

Ads

Οι «Ενωμένοι Μακεδονές», όπως αυτοαποκαλούνται, συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο και με εμβατήρια φώναξαν συνθήματα κατά του πρωθυπουργού και του κοινοβουλίου, αλλά και συνθήματα για τη Μακεδονία και τον Κωνσταντίνο Κατσίφα. Το διαδικτυακό κάλεσμα έκανε η Επιτροπή Αγώνα για τη Μακεδονία. Ένταση σημειώθηκε κατά το τέλος της συγκέντρωσης, καθώς ομάδα ατόμων πέταξαν πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών. 

Νωρίτερα, αστυνομικοί προσήγαγαν τον πρόεδρο της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων», Γιώργο Τάτσιο, ο οποίος προσπάθησε να μπει χωρίς άδεια στον χώρο του Παλαί Ντε Σπορ, όπου είναι προγραμματισμένη  η ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με θέμα «Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης – Όχι στο μίσος και τον εθνικισμό». Υπενθυμίζεται πως ο Γ. Τάτσιος υπήρξε εκ τους πρωτοστάτες των συγκεντρώσεων κατά της συμφωνίας των Πρεσπών και έχει καταθέσει και μήνυση κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. 

* Φωτογραφίες από την τοπική ιστοσελίδα seleo.gr

image

Ads

image

image