Αντίσταση στην απόπειρα της ακροδεξιάς να εισβάλει στον μαθητικό κόσμο κάνουν οι μαθητές που κινητοποιούνται και καλούν «όλους τους αγωνιστές μαθητές να μπουν μπροστά και να μην επιτρέψουν στους φασίστες να βρουν χώρο έκφρασης στα σχολεία μας».

Ads

Εθνικιστικοί κύκλοι με συνθήματα για «τη Μακεδονία και τον Κατσίφα» και ορόσημο την Πέμπτη 29/11έχουν καλέσει τους μαθητές να προχωρήσουν σε καταλήψεις των σχολείων τους, κάτι που έχουν πετύχει ήδη σε 8 σχολεία στη Θεσσαλονίκη και τη Κεντρική Μακεδονία.

Η πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας διαμηνύει όμως ότι «δεν θα περάσει ο φασισμός» και καλεί σε πανεκπαιδευτικες πορείες στις 29/11.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Όπως τονίζει στο κάλεσμά της:

Ads

«Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου διάφορες ακροδεξιές φασιστικές ομάδες προσπαθούν να υποκινήσουν μαθητικές εθνικιστικές καταλήψεις σε σχολεία της χώρας.
Συντονίζουμε πολύμορφες δράσεις, κρεμάμε αντιφασιστικά πανό και κάνουμε εκδηλώσεις στα σχολεία μας για να μην χαρίσουμε ούτε μια μέρα εθνικιστικής φιέστας στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και τους υποστηρικτές του μίσους και του ρατσισμού.

ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ-ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ

Συμμετέχουμε όλοι μας στις πανεκπαιδευτικες πορείες στις 29/11, για να δώσουμε την πραγματική μάχη για ένα σχολειο στο ύψος των αναγκών μας και δεν αφήνουμε τις παρακρατικές αυτές ομάδες να μας αποπροσανατολίσουν!

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!!

Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας»
 
Στην Πρωτοβουλία συμμετέχουν ως τώρα τα σχολεία: 1ο ΕΠΑΛ Νεάπολης, 1ο ΓΕΛ Καλλιθέας, 1ο ΓΕΛ Πεύκων, 1ο ΓΕΛ Πεύκης, 2ο ΓΕΛ Πεύκης, 6ο ΓΕΛ Αμαρουσίου, 1ο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο/Λύκειο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, 1ο ΓΕΛ Βριλησσίων, 2ο ΓΕΛ Θήβας, Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας, Λεόντειο Λύκειο Πατησίων, Πρότυπο ΓΕΛ Βαρβάκειου Σχολής, 1ο ΕΠΑΛ Πρέβεζας, 1ο ΓΕΛ Πρέβεζας, 2ο ΓΕΛ Πρέβεζας, 1ο Γυμνάσιο Πρέβεζας, 2ο Γυμνάσιο Πρέβεζας, Πειραματικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων, 2ο ΓΕΛ Δάφνης, 5ο ΓΕΛ Ζωγράφου, 2ο ΓΕΛ Χολαργού, 3ο Γυμνάσιο Γαλατσίου, 6o ΓΕΛ Ν. Ιωνίας.

Ο υπ. Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου από την πλευρά του παρενέβη στο ζήτημα τονίζοντας πως «οι φασίστες της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να διοχετεύσουν το εθνικιστικό δηλητήριό τους σε μαθητές και σε σχολεία. Με μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα μαθητών, με τοποθετήσεις στελεχών τους και με ‘απεσταλμένους’ τους έξω από σχολεία, καλούν απροκάλυπτα τους μαθητές σε κινητοποιήσεις με το πρόσχημα των εθνικών θεμάτων, ενώ στην πραγματικότητα θέλουν να σπείρουν τον διχασμό στην εκπαιδευτική κοινότητα προκειμένου να καταγράψουν δυνάμεις ως δικές τους», ενώ καλεί «τα μαθητικά συμβούλια, τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων να απομονώσουν τις φασιστικές κραυγές».