Σε σοκαριστικές αποκαλύψεις προχώρησε πρώην εργαζόμενη της δομής ιδιωτικού γηροκομείου στον Κορυδαλλό όπου βρέθηκαν ηλικιωμένοι να ζουν σε κακοποιητικές συνθήκες, παρατημένοι.

Ads

Όπως αναφέρει η μάρτυρας στον Αντ1, «Εκτός από υποσιτισμένους ασθενείς, υπήρχαν άλλοι που δεν ελάμβαναν πλήρως τη φαρμακευτική αγωγή που έπρεπε».

Στην συνέχεια αποκάλυψε ότι τους τρόφιμους «Τους έδεναν στα καλοριφέρ και στα κρεβάτια, με τη δικαιολογία ότι είναι επιθετικοί. Δηλαδή τους κακοποιούσαν. Όταν ένας ψυχιατρικός ασθενής παίρνει ελλιπή αγωγή, προφανώς θα είναι επιθετικός».

«Το μόνο που τον ένοιαζε ήταν από τις 5 που ξεκινούσε το επισκεπτήριο να ήταν όλα στην εντέλεια, ώστε να μην αντιληφθούν τίποτα οι συγγενείς. Και 8 η ώρα που έκλειναν οι πόρτες ξεκινούσε ένα μαρτύριο» ανέφερε η πρώην εργαζόμενη.

Ads

«Οι άνθρωποι που ήταν παραμελημένοι από τους συγγενείς τους, δεν είχαν κρεβάτια, τους κατέβαζε στο ισόγειο σε ράντζα και την ώρα των επισκεπτηρίων τους έβαζε να κάθονται στην τραπεζαρία για να μην γίνονται αντιληπτοί από τους συγγενείς» καταγγέλλει η γυναίκα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η πρώην εργαζόμενη στο γηροκομείο του Κορυδαλλού, οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης ευθύνονται ακόμα και για θανάτους ηλικιωμένων.

«Αν όχι καθημερινά, μια φορά την εβδομάδα σίγουρα κάποιος πέθαινε από τις συνθήκες διαβίωσης και σκεφτείτε ότι ερχόντουσαν νύχτα και τους έπαιρναν τους νεκρούς για να μην γίνουν αντιληπτοί στη γειτονιά. Τους έκαναν μπάνιο με κρύο νερό. Τι να λέμε τώρα;» τόνισε.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες στον ΑΝΤ1, οι γείτονες άκουγαν φωνές και εκκλήσεις για βοήθεια.

Παράλληλα κάτοικος της περιοχής τόνισε: «από την ημέρα που ξεκίνησε να λειτουργεί το γηροκομείο, πριν από πέντε χρόνια, γέμισε σχεδόν αμέσως, αλλά ενώ στην αρχή έρχονταν ασθενοφόρα, μετά άρχισαν να φεύγουν συνέχεια νεκροφόρες και ο κόσμος απηύδησε. Ποιος τολμούσε να μπει μέσα; Δεν επιτρεπόταν σε κανέναν να έχει σχέσεις με τους ασθενείς. Χθες στις 14:30 πήραν κάποιον παππού να τον πάνε σε κάποιο γηροκομείο. Όταν βρουν άλλο κρεβάτι θα πάρουν και τους άλλους. Θα κλείσει, δεν υπάρχει περίπτωση».