«Η ΕΑΑΣ (Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού),  είτε η πανελλήνια είτε η τοπική σε κάθε μέρος,  δεν κάνει γιορτή μίσους μόνο στο Γράμμο και το Βίτσι όπως αναδείχθηκε μέσα από την υπόθεση Μπογιόπουλου. Κάνει και στο εμβληματικότερο σημείο της ιστορίας του Εμφυλίου και του Θριάμβου του Δοσιλογισμού, στο Λιτόχωρο» λέει ο δημοσιογράφος Γιάννης Τσίρος στο tvxs.gr.

Ads

O ίδιος, αναδεικνύει το θέμα έξι χρόνια τώρα, μέσα από το τοπικό site του  «Η εφημερίς του Ολύμπου» και υπογραμμίζει, πως ενώ οι τοπικές αρχές έχουν λάβει μέτρα για τη μη τέλεση των εορτασμών, η ΕΑΑΣ τις αγνοεί επιδεικτικά.

«Το 2006, ο τότε Δήμος Λιτοχώρου -σημερινός Δήμος Δίου-Ολύμπου- με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του, αποφάσισε να μην επιτρέπει στο Ηρώο του Λιτοχώρου να πραγματοποιείται  μια, η σημαντικότερη ίσως, γιορτή μίσους στην Ελλάδα και να μην παραχωρεί το Ηρώο μας. Και πριν την απόφαση και μετά, οι απόστρατοι αστυνομικοί και στρατιωτικοί της Πιερίας και της Ελλάδας (τοπικοί σύλλογοι και ομοσπονδίες), συνεχίζουν να έρχονται κάθε χρόνο στο Λιτόχωρο και να πραγματοποιούν την γιορτή αυτή. Όταν έλαβαν αρνητική απάντηση στο αίτημά τους για παραχώρηση του Ηρώου μας, οι διοργανωτές επέλεξαν να στέλνουν στο δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο… πρόσκληση για το …ευχέλαιο, πρόσκληση που κοινοποιούν και στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα! Το ότι είναι γιορτή μίσους το πιστοποιούν, κάθε χρόνο, οι ομιλίες πολλών που προσέρχονται, παρά τις υποκριτικές προειδοποιήσεις των διοργανωτών να αποφεύγονται η ρητορική μίσους κατά των … άλλων πολιτικών ομάδων, κομμάτων, οργανώσεων και ιδεολογιών» λέει ο Γιάννης Τσίρος.

image

Ads

Ανακηρύσσουν και εθνομάρτυρες – Παρόντες στις γιορτές Φαήλος Κρανιδιώτης και Καρατζαφέρης

Ο Γιάννης Τσίρος, λέει στο tvxs πως πρόπερσι, οι διοργανωτές ανακήρυξαν και εθνομάρτυρα, μια κάτοικο Λιτοχώρου που θεώρησαν παράπλευρη απώλεια της μάχης  του 1946.

«Τα τελευταία χρόνια, οι διοργανωτές πέρασαν από τα παράπονα κατά των κομμάτων που δεν προσέρχονται στην γιορτή, αν και καλούνται … στις διαβεβαιώσεις ότι κανένα κόμμα δεν κλήθηκε και κανένα δεν προσήλθε. Η μετάπτωση αυτή και η αλλαγή στα παραπλανητικά που ανακοινώνουν οι διοργανωτές, απόστρατοι αστυνομικοί και στρατιωτικοί, κρίθηκε σκόπιμη όταν φανερά και επίσημα για κάποια χρόνια και σιωπηλά μετέπειτα, προσέρχονταν η “Χρυσή Αυγή”.

image

Και στις δύο περιπτώσεις (είτε παραπονιόταν για την απουσία ή διαβεβαίωναν για την μη κλήση και το υπερκομματικό της γιορτής), οι διοργανωτές φωτογραφίζονταν με τα στελέχη της νεοναζιστικής -παράνομης σήμερα- οργάνωσης και πολλοί ήταν και μέλη της, γνωστά στην Κατερίνη. Τα τελευταία χρόνια, προσήλθαν στην γιορτή ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Φαήλος Κρανιδιώτης και άλλα λιγότερο γνωστά πολιτικά στελέχη του ακροδεξιού χώρου. Η γιορτή μίσους δεν πραγματοποιήθηκε το 2020 και το 2021, λόγω πανδημίας. Τελείται πάντοτε παράνομα και πάντοτε με το πρόσχημα …ευχέλαιου που ξεκινά στην κεντρική εκκλησία του Λιτοχώρου που ολοκληρώνεται … στο Ηρώο. Το οποίο χρησιμοποιούν οι διοργανωτές, αν και απόστρατοι των Σωμάτων Ασφαλείας, δηλαδή δημόσιοι υπάλληλοι που ορκίστηκαν στο Σύνταγμα να το υπερασπίζονται, να τηρούν και να εφαρμόζουν τους νόμους και πολλά άλλα, πλήρως ασύμβατα με την παράνομη χρήση ενός τόσο σημαντικού για την ανθρώπινη κοινότητα του Λιτοχώρου και όλων των ανθρώπινων κοινοτήτων της ανθρωπότητας, ως του κορυφαίου χώρου σύμπνοιας και συμφιλίωσης, απόδοσης τιμών σε νεκρούς που έπεσαν υπέρ πατρίδος.

image

Στο συγκεκριμένο Ηρώο δεν αναγράφεται το όνομα κανενός από τους νεκρούς της μάχης του Λιτοχώρου και οι διοργανωτές -για τις ανάγκες τους- σκεπάζουν το Ηρώο με την Ελληνική Σημαία και κρεμούν πάνω τους μια κακόγουστη, χειρόγραφη πινακίδα με τα ονόματα των νεκρών της μάχης, εξασφαλίζοντας με τον πλέον αντιαισθητικό τρόπο προσβολή των  νεκρών και κουκουλώνουν με αυτό τον τρόπο τους νεκρούς που υποτίθεται τιμά η γιορτή τους.

Ξέρουν ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι αλλά επιμένουν

Μετά από συνεχόμενα ρεπορτάζ της εφημερίδας του δημοσιογράφου, και την προβολή όλων των στοιχείων που αφορούν την κατ’ έτος σταθερή παράνομη πράξη, όπως λέει ο Γ. Τσίρος και τις ευθύνες των ίδιων των απόστρατων αστυνομικών και των εν ενεργεία συναδέλφων τους που δεκαετίες τώρα δεν γνωρίζουν δήθεν το παραμικρό,  οι διοργανωτές αναγκάστηκαν το 2017 να υποσχεθούν, δημόσια, ότι αναζητούν χώρο στο Λιτόχωρο, προκειμένου να αναγείρουν το δικό τους μνημείο και να παύσουν να βεβηλώνουν το Ηρώο. Όμως…

«Την επόμενη χρονιά επανήλθαν στο Ηρώο, όπως κάθε χρονιά. Η παραπλάνηση και η δημιουργία άλλοθι με την δήθεν προσπάθεια ανέγερσης μνημείου ειδικά για την γιορτή, επιβλήθηκε στους διοργανωτές όταν το δήθεν επιχείρημά τους ότι “και το ΚΚΕ και οι οργανώσεις του” τιμούν τους νεκρούς του εμφυλίου και τους “θύτες” της μάχης του Λιτοχώρου, απαντήθηκε από την πραγματικότητα: η εκδήλωση στην οποία αναφέρονται οι απόστρατοι είναι εκδήλωση με συγκεκριμένο περιεχόμενο, συγκεκριμένων νόμιμων οργανώσεων και τελείται σε άλλο μνημείο που αναγέρθηκε σε άλλο χώρο, με την σύμφωνη γνώμη του Δήμου και την νόμιμη παραχώρηση του απαραίτητου χώρου. Ποτέ η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν έγινε στο Ηρώο.

Η τοπική οργάνωση των αποστράτων της Πιερίας και οι οργανώσεις τους ανά την Ελλάδα διαφημίζουν κάθε χρόνο την πραγματοποίηση της γιορτής μίσους και με την μορφή εκδρομής για την οποία εξασφαλίζουν στους ενδιαφερόμενους λεωφορεία σε προσιτή τιμή και με …παράπλευρες ψυχαγωγικές δραστηριότητες, επ’ ευκαιρία της μετάβασης εις Λιτόχωρον Πιερίας.

Η δε αποδοχή της τοπικής κοινωνίας όλων των παραπάνω, εξαντλείται στην συμμετοχή λίγων ντόπιων πολιτευτών ή πολιτών και ποτέ οι μερικές εκατοντάδες ετήσιοι επισκέπτες μας-εκδρομείς δεν τόλμησαν καν να γευματίσουν στο Λιτόχωρο, επιλέγοντας άλλα, κοντινά και …ασφαλέστερα χωριά.  Δεν τολμούν καν να σκεφτούν ότι θα ήταν ευπρόσδεκτοι, αφού πάντα ΔΕΝ ήταν. Γιατί πάντα και μόνιμα, με  την ανοχή των αρμοδίων υπεύθυνων, παράνομα και καταχρηστικά, συντηρούσαν και συντηρούν τον Εθνικό Διχασμό, παρά την ύπαρξη -από το 1989- και σχετικού νόμου που -μεταξύ άλλων- έπαυσε και απαγόρευσε τις γιορτές μίσους σε όλη την χώρα.» καταλήγει ο δημοσιογράφος.  

image