Η κυβέρνηση αποδέχεται την πρόταση του ΚΚΕ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση των ευθυνών που οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ads

«Η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης, επιφυλασσόμενη για το περιεχόμενό της. Η διερεύνηση όπως λέει η πρόταση να ξεκινήσει από το 1997 και εντεύθεν. Οι θέσεις μας θα διατυπωθούν κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας» είπε ο κ. Μαρινάκης.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για τα Τέμπη σημείωσε ότι όλα τα στελέχη πρέπει να προσέχουν τις δημόσιες τοποθετήσεις τους.

«Ο υπουργός ανέλαβε την ευθύνη για τη δήλωσή του, που παρερμηνεύτηκε, και έδωσε σχετική απάντηση. Ζήτησε συγγνώμη για την αποστροφή του λόγου, σίγουρα υπήρχε και διαφορετική απόδοση των λόγων του. Έδωσε τις σχετικές εξηγήσεις και αποκατέστησε αυτό που είπε» πρόσθεσε.

Ads

Νωρίτερα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν πως «η προσπάθεια που κάνει εκ των υστέρων να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα δεν πείθει κανέναν. Ο Πρωθυπουργός της χώρας οφείλει να πάρει άμεσα θέση: Γιατί δεν έχει καταδικάσει ο κ. Mητσοτάκης την κατάπτυστη δήλωση του προβεβλημένου Υπουργού και Αντιπροέδρου του κόμματός του; Τι περιμένει; Να κάνει δημοσκόπηση πρώτα για να μετρήσει τη ζημιά που προκάλεσε στην κυβέρνηση; Όλα στο βωμό του μικροκομματικού συμφέροντος και της επικοινωνιακής διαχείρισης; Κανένας σεβασμός στη μνήμη των νεκρών;».

Αντίδραση υπήρξε και από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το οποίο έκανε λόγο για «μνημείο κυνισμού και αλαζονείας».