«Μνημείο κυνισμού και αλαζονείας» χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, για τα Τέμπη.

Ads

«Με την ίδια κυνική λογική παρέκαμψαν την εγκληματική απουσία του κράτους και τις υπουργικές ευθύνες, όταν δολοφονούνταν ο Αντώνης Καρυώτης στο λιμάνι του Πειραιά και ο Μιχάλης Κατσούρης στη Νέα Φιλαδέλφεια από την επέλαση Κροατών χούλιγκαν», σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του.

Μιλώντας χθες στον Real 97,8, o υπουργός Εργασίας σχολιάζοντας τις κινήσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με τη διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών και το σκάνδαλο των υποκλοπών, είπε: «αντί να ασχολούνται με αυτά που ενδιαφέρουν πραγματικά τους Έλληνες ασχολούνται με πράγματα που δεν αφορούν κανέναν παρά μόνο τον μικρόκοσμό τους. Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα πόσοι πιστεύετε από τους 100 συμπολίτες μας άμα τους ρωτήσουμε ενδιαφέρονται για την Εξεταστική ή την Προκαταρκτική επιτροπή για τα Τέμπη;».

Στη συνέχεια, μιλώντας στην «Ναυτεμπορική», ο υπουργός επέμεινε: «Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι έχουν επιλέξει, και κάνουν μεγάλο λάθος, να ασχολούνται κατ’ αποκλειστικότητα με ζητήματα που δεν αφορούν τον ελληνικό λαό. Υπάρχει ακρίβεια; Τεράστιο πρόβλημα. Υπάρχει μετανάστευση; Τεράστιο πρόβλημα. Υπάρχει ασφάλεια; Πολλά τα προβλήματα. Υπάρχει έλλειμμα εργατικών χεριών; Τεράστιο πρόβλημα» είπε, κατηγορώντας «την αντιπολίτευση ότι δεν λέει τίποτα για όλα αυτά».

Ads

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε ξανά στην προανακριτική εξεταστική για τα Τέμπη: «Τι λένε τώρα; Ότι θα κάνουμε προανακριτική για τα Τέμπη. Με συγχωρείτε, πιστεύετε ότι αν ρωτήσετε τώρα, 100 τηλεθεατές της Ναυτεμπορικής, θα ιεραρχήσουν την ανακριτική για τα Τέμπη ψηλά στην ιεραρχία τους ή χαμηλά;».

Σήμερα ωστόσο, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως δεν είπε ότι «ουδείς ενδιαφέρεται για τα Τέμπη», αλλά ότι «ουδείς ενδιαφέρεται για την Προανακριτική ή την Εξεταστική για τα Τέμπη».

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Μνημείο κυνισμού και αλαζονείας αποτελούν οι δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οι νεκροί στα Τέμπη «δεν απασχολούν» την κοινή γνώμη.

Με την ίδια κυνική λογική παρέκαμψαν την εγκληματική απουσία του κράτους και τις υπουργικές ευθύνες, όταν δολοφονούνταν ο Αντώνης Καρυώτης στο λιμάνι του Πειραιά και ο Μιχάλης Κατσούρης στη Νέα Φιλαδέλφεια από την επέλαση Κροατών χούλιγκαν.

Προφανώς δεν αναμένουμε ο κ. Μητσοτάκης να αποδοκιμάσει και να στείλει σπίτι του τον Υπουργό του. Εκείνος κρατά τη μπαγκέτα της αλαζονείας και της αμετροέπειας.

Το απέδειξε, όταν από το βήμα της Βουλής κατηγόρησε έναν Πρόεδρο ανεξάρτητης αρχής για «προσωπική ατζέντα» επιχειρώντας ευθεία παρέμβαση.