Την άποψη ότι η ελληνική αστυνομία ενήργησε σωστά εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αφού ρωτήθηκε για την φασιστική επίθεση στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι, παρουσιάζοντας μάλιστα το παραλίγο κάψιμο των ανθρώπων που βρίσκονταν εκεί απλά ως «αντικοινωνική συμπεριφορά».

Ads

Ο ίδιος μάλιστα, σε μια λογική των ίσων αποστάσεων, υποστήριξε πως «ο παραβάτης ο παράνομος δεν έχει ούτε χρώμα, ούτε ταυτότητα».

Διαβάστε επίσης: Μοναστηράκι / Σοκαριστικά βίντεο από τις επιθέσεις ακροδεξιών στον σταθμό του ΗΣΑΠ

«Δεν υπάρχει ανοχή ούτε ανικανότητα εκ μέρους της ΕΛΑΣ. Η ΕΛΑΣ έχει προβεί σε 21 συλλήψεις στο αεροδρόμιο και σε 14 μετά τα επεισόδια. Ήταν ένα αποκρουστικό συμβάν αυτό που συνέβη. Θα τιμωρηθεί το άτομο που προέβη σε αυτή την ενέργεια. Για την αστυνομία ο παραβάτης ο παράνομος δεν έχει ούτε χρώμα, ούτε ταυτότητα και σε περιπτώσεις που παρατηρείται υπέρβαση των ορίων της παρέμβασης ή παραβατική συμπεριφορά που ελέγχεται αν συνέβη με ΕΔΕ, κινούνται όλες οι άμεσες διαδικασίες και μόλις κριθεί κάτι ότι έχει συμβεί, επιβάλλονται και οι αντίστοιχες κυρώσεις».

Ads

«Ο νόμος είναι υπεράνω όλων. Πρέπει να επιβληθεί η προσήκουσα ποινή εφόσον αυτό κρίνει η δικαιοσύνη. Θεωρώ ότι εφόσον συνεχίσει η αστυνομία να κάνει με ακόμα πιο έντονο τρόπο τη δουλειά της, να προστατεύει δηλαδή τους πολίτες, δεν υπάρχει για εμένα πιο ουσιαστική πολιτική, πιο δίκαιη για τους πολίτες από το να εφαρμόζεται ο νόμος» υποστήριξε στη συνέχεια για να προσθέσει:

Διαβάστε επίσης: Πλατεία Βικτωρίας / Εισαγγελική παρέμβαση για το βίντεο με αστυνομικούς που ξυλοκοπούν ακινητοποιημένο διαδηλωτή

«Είναι βαθιά αντικοινωνική συμπεριφορά των ανθρώπων αυτών να νομίζουν ότι μπορούν να μπαίνουν σε ένα μετρό, σε ένα συρμό ηλεκτρικού να πετάνε βενζίνη και να καίνε. Γιατί θα τα πληρώσει το σύνολο των Ελλήνων φορολογουμένων. Δεν τους ανήκει το μετρό ούτε ο ηλεκτρικός ούτε κανένας δρόμος. Αυτά πρέπει να καταστέλλονται όπως προβλέπει ο νόμος χωρίς υπέρμετρη παρέμβαση οι άνθρωποι αυτοί να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται στη δικαιοσύνη».

https://www.youtube.com/watch?v=SnBJ377fIHc