Άμεσα προσφεύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον της Έλενας Ακρίτα η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, για τη «συκοφαντική», όπως τη χαρακτηρίζει, ανάρτηση, της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την αγωγή να αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ώρες.

Ads

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο δικηγόρος της κ. Ακρίτα, Βασίλης Σωτηρόπουλος, τονίζοντας τα εξής, μετά και την παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Θα χαρώ ως πληρεξούσιος δικηγόρος της κυρίας Ακρίτα να εξετάσω ως μάρτυρα τον πρωθυπουργό που δήλωσε ότι θα έρθει ο ίδιος στο δικαστήριο να καταθέσει, για να υπενθυμίσουμε και π ά λ ι στους διεθνείς οργανισμούς και την Ε.Ε. την πολύπλοκη αντίληψη της Ελληνικής εκτελεστικής εξουσίας για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και το επίπεδο της διάκρισης των λειτουργιών στην Ελληνική Δημοκρατία».

Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε ότι θα πάει μάρτυρας στο δικαστήριο, για να υπερασπιστεί τη σύζυγό του. «Ένας βαθιά καλός και ηθικός άνθρωπος, με τελείως αυτόνομη επαγγελματική διαδρομή, τσαλαπατήθηκε και έγινε πρωτοσέλιδα. Η οικογενειακή μας συνοχή δοκιμάστηκε. Πολλές φορές αναρωτηθήκαμε και με τα παιδιά μας αν αξίζει να πληρώνει κάνεις αυτό το οικογενειακό τίμημα για να ασχολείται με τα κοινά» έγραψε σε ανάρτησή του ο κ. Μητσοτάκης.

Ads

«Η ευαισθησία των πολιτικών αποκτά σημασία όταν μπορεί να αγκαλιάσει τις άλλες οικογένειες, αυτές που δεν έχουν ισχύ και διασυνδέσεις, αλλά παλεύουν μόνες τους καθημερινά απέναντι στην αναλγησία πολιτικών που η ευαισθησία τους εξαντλείται στα του οίκου τους», σχολίασε από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Η Μαρέβα Μητσοτάκη δήλωσε ότι θα με μηνύσει για την ανάρτηση μου που ήταν αμιγώς πολιτική και όχι προσωπική και γι’ αυτό δεν αλλάζω ούτε ‘και’. Την περιμένω και της λέω από τώρα ότι θα ζητήσω την άρση ασυλίας μου. Εγώ δεν είμαι δειλή, δεν ιδρώνει το αυτί μου από απειλές και δεν κρύβομαι από κανέναν», αναφέρει η Έλενα Ακρίτα σε ανάρτησή της στο Facebook.

«Θεωρούμε αυτονόητο πως το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδεχθεί την άρση της ασυλίας της κυρίας Ακρίτα, προκειμένου να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη για τους ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς της» αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι η Έλενα Ακρίτα είχε αναφέρει στην ανάρτηση της:

«Tο λάθος του Τάιλερ είναι ότι δε γεννήθηκε Μαρέβα.

Ο Τάιλερ δεν έχει σπίτι Βολταίρου.

Δεν έχει 40 ακίνητα που δεν ξέρουμε από πού κρατάει η σκούφια τους.

Δεν κάνει περίεργες μπίζνες με μεγάλες εταιρίες.

Δεν αναλαμβανει χαριστικά αναθέσεις κοστουμιών όπως της Aegean και των στολών-εκτρωμάτων των ταξιθετών/τριών στην Λυρική.

Δεν κάνει πολιτικό παιχνίδι με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.

Δεν καταχράται τη θεσμική θέση του συντρόφου του.

Δεν παραγοντίζει με sms και τηλεφωνήματα σε επιχειρηματίες και μεγαλοεκδότες.

Δεν παίζει παιχνιδάκια με τα Πόθεν Εσχες, δεν κάνει τίποτα παρανομο, τίποτα ύποπτο.

Εχω γνωρίσει καλά τον Τάιλερ Μακμπέτ. Έχω κουβεντιάσει πολύ μαζί του και σάς βεβαιώνω πώς πρόκειται για ένα άτομο σοβαρό, με ενσυναίσθηση, πολιτική σκέψη και αυτόνομες απόψεις.

Δεν είναι ουραγός του Στέφανου, δεν είναι ακόλουθος, δεν είναι διακοσμητικός. Και σίγουρα δεν επιδίδεται σε υπόγειους βυζαντινισμούς όπως η εν λόγω κυρία.

Ο Τάιλερ στηρίζει τον άνθρωπο του και τον στηρίζει επί της ουσίας, διατηρώντας παράλληλα ακέραιη την αυτονομία της προσωπικότητας του.

Γι’ αυτό Τάιλερ, ευτυχώς που δε γεννήθηκες Μαρέβα».