Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, για τη μαφιόζικη επίθεση στα Βριλήσσια εχθές το μεσημέρι, με το θύμα, γνωστό και ως «Καπέ», να είναι αρκετά δημοφιλής στις αρχές για ληστείες, εκβιασμούς και για εμπλοκή στην υπόθεση του «Συνδικάτου του Εγκλήματος».

Ads

Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες, αφού πυροβόλησαν θανατηφόρα το 56χρονο θύμα με καλάσνικοφ, την ώρα που περπατούσε, ανέπτυξαν ταχύτητα και περίπου 2 χλμ. πιο μακριά, στην περιοχή του Χαλανδρίου έβαλαν φωτιά στο αρχικό όχημα διαφυγής, ένα μαύρο BMW, που εικάζεται ότι χρησιμοποίησαν, για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους και διέφυγαν ενδεχομένως με δεύτερο όχημα διαφυγής.

Στο σημείο της δολοφονίας, που βρίσκεται αρκετά κοντά με την οικία του θύματος, βρέθηκαν 18 κάλυκες από καλάσνικοφ. Είναι αρκετά πιθανό, η δολοφονία να αποτελούσε «συμβόλαιο», στο πλαίσιο του πολυετούς πολέμου ανάμεσα σε αντίπαλες μαφιόζικες ομάδες.

Ένα τέτοιο σενάριο, ενισχύεται από το γεγονός πως, ο στόχος των εκτελεστών ήταν, όπως προαναφέρθηκε, πασίγνωστος στις Αρχές, με μεγάλη προϊστορία τη δεκαετία του ‘90 στο Συνδικάτο του Εγκλήματος με τις δολοφονίες «νονών» της νύχτας, ενώ, παράλληλα έχει απασχολήσει την Αστυνομία με υποθέσεις ανθρωποκτονιών, εκβιασμούς, σωματεμπορίας, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και πλήθος παράνομων ενεργειών.

Ads

Αξίζει να σημειωθεί πως, πρόσφατα, είχε εμφανιστεί το όνομά του και σε δικογραφία της ΕΥΠ σχετικά με επίορκους αστυνομικούς που διατηρούν σχέσεις με ηχηρά ονόματα της εγχώριας Μαφίας.

Η έρευνα λοιπόν των αρμόδιων Αρχών, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με λήψη καταθέσεων από τυχόν αυτόπτες, από άτομα του στενού κύκλου του θύματος και αναζητούνται βιντεοληπτικά υλικά από γειτονικές κάμερες για ανάλυση.

Βεβαίως, οι έρευνες, εντάσσουν τη δολοφονία και σε ένα ενδεχομένως ευρύτερο πλαίσιο με πρόσφατες περιπτώσεις εκτελέσεων αλλά και παλιότερες που ίσως  σχετίζονται με τη μαφιόζικη δολοφονία.

Μάλιστα, τέτοιες περιπτώσεις, ενδέχεται να είναι και δύο δολοφονίες που πραγματοποιήθηκαν στη Μύκονο σχετικά με διακίνηση παράνομου χρήματος, που προέρχεται από τη νυχτερινή διασκέδαση του νησιού των Κυκλάδων.