Σοβαρό περιστατικό ανοιχτά της Λιβύης με εμπλοκή του διασωστικού σκάφους Mare Jonio στο οποίο επιβαίνει ο γνωστός διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος δημοσιεύει σε ανάρτησή της η οργάνωση Mediterranea Saving Humans, που διαχειρίζεται το σκάφος.

Ads

Σύμφωνα με την ανάρτηση, η ακτοφυλακή της Λιβύης έκανε επίθεση με πυροβολισμούς κατά του σκάφους. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι οι λιβυκές αρχές πυροβόλησαν στο νερό, σε απόσταση μόλις 2-3 μέτρων από το διασωστικό σκάφος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι όλοι είναι καλά στην υγεία τους, αλλά και ότι τρομαγμένοι οι ναυαγοί έπεφταν στη θάλασσα για να σωθούν.

Συγκεκριμένα το Mediterranea Saving Humans αναφέρει:

«Ένα σκάφος της αυτοαποκαλούμενης Λιβυκής ακτοφυλακής παρενέβη βίαια πριν λίγα λεπτά την ώρα που το Mare Jonio διέσωζε ένα σκάφος σε κίνδυνο σε διεθνή ύδατα. Ο Λίβυοι παραστρατιωτικοί πυροβόλησαν στο νερό και στον αέρα, προκαλώντας πανικό και οδηγώντας πολλούς να πέσουν στη θάλασσα. Η ομάδα του Mare Jonio διασώζει τους ναυαγούς.  Ζητάμε από την ιταλική κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα ώστε να σταματήσουν οι βίαιες, επικίνδυνες και εγκληματικές συμπεριφορές της αυτοαποκαλούμενης Λιβυκής Ακτοφυλακής».

Ads

Η τελευταία ανάρτηση της οργάνωσης στο Χ: