Συνεχίζει να ανεβαίνει η στάθμη του νερου στη λίμνη Κάρλα στον Βόλο, με κάποιες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για νέο πλημμυρικό φαινόμενο προ των πυλών.

Ads

«Αν δεν υποχωρήσουν τα νερά και συνεχίσουν να έρχονται νερά από τον Πηνειό, δεν βρουν δηλαδή σε κάποιο άλλο σημείο εκτόνωση, μπορεί να έχουμε νέο πλημμυρικό φαινόμενο» μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Φρόσω Παύλου, σημειώνοντας ότι το φαινόμενο παρακολουθείται από τους αρμόδιους φορείς. Μεταφέροντας το ρεπορτάζ και δηλώσεις του δημάρχου του Ρήγα Φεραίου σημείωσε ότι «έρχεται αλλά όχι με την ένταση που αρχικά υποστηρίχθηκε ότι έρχεται».

Τέλος σημείωσε πως στον δήμο Ρήγα Φεραίου έγιναν οι απαραίτητες αναλύσεις στην ποιότητα του νερού και το νερό μπορούν να το καταναλώνουν οι κάτοικοι του Στεφανοβικείου και του Ριζομύλου.

Επιπλέον για την κατάσταση που επικρατεί στον Βόλο σημείωσε πως βοθρολύματα σε διάφορα σημεία πέφτουν μέσα στην πόλη του Βόλου, σε διάφορα σημεία, σε σπίτια, σε επιχειρήσεις, στον δρόμο τονίζοντας πως «με δεδομένο ότι δεν υπάρχει νερό, η λάσπη παραμένει και η υγειονομική βόμβα πολλαπλασιάζεται. Είναι πραγματικά ζωτικής σημασίας να επιλυθεί αυτό το ζήτημα, να ελεγχθεί η κατάσταση στον Βόλο».

 

«Βουλιάζει» στα λασπόνερα ο Βόλος, χωρίς πόσιμο νερό για 8η μέρα

Λασπόνερα, σκόνη και διαλυμένοι δρόμοι είναι το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στον Βόλο μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, ενώ για όγδοη ημέρα οι πολίτες δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

Ads

Η μη υδροδότηση της πόλης του Βόλου με πόσιμο νερό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, ενώ κλιμάκιο της ΕΥΔΑΠ που μετέβησαν στην περιοχή επεσήμαναν ότι έχει καταστραφεί το μεγαλύτερο μέρος του υδροδοτικού δικτύου και ότι η μόνη λύση είναι η εγκατάσταση ενός ταχυδιυλιστηρίου που θα διανέμει πόσιμο νερό στην πόλη.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου, μέσω του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα θα ξεπεραστεί σε 15 με 20 ημέρες και προς το παρόν υδροδοτεί μέρος της πόλης του Βόλου με μη πόσιμο νερό με ωράριο και εναλλαγές στις συνοικίες, ώστε να εξυπηρετούνται τα νοικοκυριά με νερό μόνο για οικιακή χρήση.

Παράλληλα, τα συνεργεία καθαρισμού του Δήμου Βόλου εργάζονται νυχθημερόν και πλένουν δρόμους και πλατείες με μηχανήματα υψηλής πίεσης για να απομακρύνουν την λάσπη και να δοθούν στην κυκλοφορία σε κανονικές συνθήκες οι κεντρικές λεωφόροι και οι νευραλγικές οδικές αρτηρίες μέσα στην πόλη.

Ταυτόχρονα συνεχίζεται ο αγώνας για χιλιάδες νοικοκυριά να καθαρίσουν τα σπίτια τους από τη λάσπη που κάλυψε ολόκληρες συνοικίες γύρω από τον χείμαρρο Κραυσίδωνα, όπως το Παλιό Λιμεναρχείο, τα Παλαιά, την Παπαδιαμάντη, τον Άγιο Παντελεήμονα και τη Νεάπολη.

Με το πέρασμα των ημερών αποκαλύπτεται και το μέγεθος της καταστροφής αφού έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές εκατοντάδες επιχειρήσεις από τη λάσπη όπως ξενοδοχεία, εκθέσεις αυτοκινήτων, εταιρείες μεταφορών, μεγάλα καταστήματα, επιχειρήσεις εστίασης, σούπερ μάρκετ και φυσικά χιλιάδες σπίτια.

Πλήρως κατεστραμμένο είναι το σχολικό συγκρότημα των 1ου και 4ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας και του 1ου Δημόσιου ΙΕΚ Βόλου.