Ένας 20χρονος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά στη Λάρισα το μεσημέρι του Σαββάτου (8/7) κατά τη διάρκεια καταδίωξης για κλεμμένο όχημα.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το onlarissa.gr, όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί -νωρίς το μεσημέρι- ενημερώθηκαν για κλεμμένο αγροτικό αυτοκίνητο μάρκας Nissan Navara, που κινούνταν στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Στα διόδια Μοσχοχωρίου ξεκίνησε η αστυνομική καταδίωξη και κατά τις ίδιες πληροφορίες ο οδηγός δεν σταμάτησε. Μετά τη Λάρισα, στο ύψος της Γυρτώνης, ο οδηγός του οχήματος βγήκε από την Εθνική Οδό και έκανε αναστροφή, μπαίνοντας μετά από λίγο ξανά στην ΠΑΘΕ, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Μετά τη Λάρισα, ο οδηγός μπήκε και πάλι στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, ακολουθούμενος από περιπολικά. Έξω από το Μοσχωχώρι, εγκατέλειψε το κλεμμένο όχημα αφού αυτό έπεσε πάνω σε τοίχο και προσπάθησε να διαφύγει πεζός.

Ads

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, αστυνομικός τον πυροβόλησε και τον σκότωσε, ενώ για την ώρα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με πηγές του onlarissa.gr, το θύμα ήταν 20 ετών, συριακής καταγωγής, που είχε ως δηλωμένο τόπο κατοικίας τη Θεσσαλονίκη.

Η αιματηρή καταδίωξη ξυπνά μνήμες από τον Οκτώβριο του 2021 στο Πέραμα και τη δολοφονία του 18χρονου Ρομ, Νίκου Σαμπάνη – υπόθεση στην οποία επτά αστυνομικοί να κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και κατά συρροή.