Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να μπουν οι υπογραφές που θα επικυρώσουν τη συνεργασία Ελλάδας – Ρωσίας  για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου κατά το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Πετρούπολη, στα τέλη Ιουνίου, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ads

«Οι συζητήσεις είναι πολύ προχωρημένες και βρισκόμαστε στην τελική φάση για μία συμφωνία πλαίσιο η οποία θα μπορούσε να υπογραφεί στην παρουσία του πρωθυπουργού στην Πετρούπολη», είπε ο κ. Λαφαζάνης  σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, η οποία συζητά το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια. «Είναι πιθανόν να γίνει εκεί η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας Ελλάδας – Ρωσίας για την στήριξη του αγωγού. Μπροστά σ’ αυτό το ενδεχόμενο φέραμε την διάταξη», πρόσθεσε.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στις συζητήσεις για την κατασκευή του νότιου διάδρομου που σκοπεύει να κατασκευάσει η Ρωσία, επισημαίνοντας ότι «ο αγωγός μπορεί να φέρει στην Ελλάδα 47 δισ. κυβικά μέτρα αερίου το χρόνο», ότι θα δώσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και η επένδυση θα είναι πάνω από 2 δισ.