Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης της πανεπιστημιακής αστυνομίας, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αδειάζοντας για δεύτερη φορά μέσα σε μόλις ένα 24ώρο τον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη.

Ads

Ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ερωτώμενος σχετικά με τα όσα είπε ο χθες ο κ. Μηταράκης, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα, ενώ όπως είπε η κυβέρνηση επανεξετάζει τον τρόπο λειτουργίας της και μάλιστα σε συνεργασία με το σύνολο της αστυνομίας.

Ο κ. Μηταράκης βέβαια χθες είχε πεί κάτι εντελώς διαφορετικό, καθώς είχε εξηγήσει ότι επανασχεδιάζεται ο ρόλος της αστυνομίας στη φύλαξη των πανεπιστημίων.

«Δεν θα μπαίνει μέσα στα πανεπιστήμια για να κάνει τον θυρωρό. Ο ρόλος της Αστυνομίας θα είναι επικουρικός και θα μπαίνει στα πανεπιστήμια όταν χρειάζεται», είπε χαρακτηριστικά, ενώ μιλώντας με δημοσιογράφους στο κέντρο μελετών της ΕΛΑΣ (ΚΕΜΕΑ) είχε προαναγγείλει ένα σχέδιο πλήρους ενσωμάτωσης των 1.060 αστυνομικών της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ.

Ads

Διαβάστε επίσης: Πανεπιστημιακή Αστυνομία / Η άλλοτε κορωνίδα της κυβέρνησης ΝΔ ενσωματώνεται στην ΕΛ.ΑΣ.

Το νέο «άδειασμα» Μηταράκη έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά την προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου να «μαζέψει» τις αναφορές του υπουργού Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τη δημιουργία έφιππου τμήματος στην Αστυνομία. Ο κ. Μηταράκης είπε ότι από τις αρχές του 2024 θα ξεκινήσει τη λειτουργία της η έφιππη Αστυνομία, η οποία θα έχει παρουσία στο τουριστικό κέντρο της Αθήνας ή σε τελετές και υποδοχή επισήμων.

Διαβάστε επίσης: Έφιππη Αστυνομία / Έρχεται το 2024 ως ένστολη «ατραξιόν» στο τουριστικό κέντρο της Αθήνας

Ωστόσο, λίγη ώρα μετά κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου έλεγαν ότι «προτάθηκε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη η σύσταση έφιππης ομάδας στην Ελληνική Αστυνομία και η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».

Βέβαια την Πέμπτη ο κ. Μαρινάκης προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας ότι: «Δεν υπήρξε κανένα άδειασμα κανενός υπουργού, υπήρξε μία πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή για έφιππη αστυνομία».

Είναι πάντως εντυπωσιακό ότι η κυβέρνηση που έχει μόλις λίγες ημέρες ζωής και διαφημίζει και στη δεύτερη θητεία της το επιτελικό κράτος, αναγκάζεται μετά την «γκάφα» Φλωρίδη και τη χθεσινή διευκρίνιση για τον Νότη Μηταράκη, να «μαζέψει» για τρίτη φορά τα λεγόμενα υπουργών της που φεύγουν εκτός κυβερνητικής γραμμής.