Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία -μία από τις πλέον προβεβλημένες πολιτικές της προηγούμενης διακυβέρνησης της ΝΔ, με «πρωταγωνιστές» τη Νίκη Κεραμέως και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη- που προκάλεσε κύμα σφοδρών αντιδράσεων από πλευράς φοιτητικής και πανεπιστημιακής κοινότητας, πρόκειται να αφομοιωθεί πλήρως από την ΕΛ.ΑΣ.

Ads

Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, προανήγγειλε ένα σχέδιο πλήρους ενσωμάτωσης των 1.060 αστυνομικών της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ., μιλώντας με δημοσιογράφους στο κέντρο μελετών της ΕΛΑΣ (ΚΕΜΕΑ).

Ο κ. Μηταράκης τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης των αστυνομικών περιπολιών λέγοντας ότι «από 1ης Σεπτεμβρίου θέλουμε να είναι εμφανέστερη την παρουσία αστυνομικών και τροχονόμων στους δρόμους», σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπέγραψε χθες Τρίτη (117.) τη δημιουργία έφιππου τμήματος στην αστυνομία το οποίο θα αποτελείται από έξι άλογα και αναβάτες αστυνομικούς. Θα λειτουργήσει από το 2024 και θα λαμβάνει μέρος κυρίως σε παρελάσεις και επίσημες εκδηλώσεις.

Ads

Ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι προτεραιότητες είναι η αντιμετώπιση των θεμάτων καθημερινότητας, τα ζητήματα της εφηβικής παραβατικότητας και η προστασία του πανεπιστημιακού άσυλου.

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε πως επανασχεδιάζεται ο ρόλος της αστυνομίας στη φύλαξη των πανεπιστημίων. «Δεν θα μπαίνει μέσα στα πανεπιστήμια για να κάνει τον θυρωρό. Ο ρόλος της Αστυνομίας θα είναι επικουρικός και θα μπαίνει στα πανεπιστήμια όταν χρειάζεται», είπε χαρακτηριστικά.