Ξεκάθαρο ήταν το «άδειασμα» του Γιώργου Φλωρίδη, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, αναφορικά με τις άποψη που είχε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης οτι θα πρέπει να καταργηθεί η διάταξη για το ακαταδίωκτο των τραπεζικών στελεχών.

Ads

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρινάκης απάντησε ότι ο κ. Φλωρίδης εξέφρασε δικές του απόψεις που δεν έχουν συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο, αφήνοντας εκτεθειμένο τον νέο υπουργό.

Διαβάστε επίσης: Επική «γκάφα» Φλωρίδη για το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη τοποθέτηση στη Βουλή ο κ. Φλωρίδης δεσμεύτηκε να καταργήσει την κατ’ έγκληση δίωξη των τραπεζικών στελεχών για το αδίκημα της απιστίας, το οποίο ψηφίστηκε όμως επί της ΝΔ.

Ads

Ξεκαθάρισε δε πως «αυτά θα τα επαναφέρω», εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη δέσμευση πως θα καταργήσει την ασυλία των τραπεζικών στελεχών.

Διαβάστε επίσης: Ο Καστανίδης ζητά να μιλήσει το ΠΑΣΟΚ για την «γκάφα» Φλωρίδη

«Υπάρχουν ζητήματα στον Ποινικό Κώδικα, τα οποία πρέπει να τα επαναρυθμίσουμε. Η απιστία, δεν πρέπει να διώκεται κατ’ έγκληση. Δηλαδή αυτοί που διαπράττουν απιστία, πρέπει να κάνουν μήνυση στον εαυτό τους. Αυτό εσείς το κάνατε στον Κώδικα του 2019. Επίσης στα ζητήματα της απάτης πρέπει να έχουμε δίωξη αυτεπάγγελτα. Αυτά θα τα επαναφέρω», όπως είπε ο κ. Φλωρίδης..

https://www.youtube.com/watch?v=AsBS3sNiytU

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μετά τις αναφορές του κ. Φλωρίδη, αλλά και την «ακινησία» που σημειώθηκε από την πλευρά της κυβέρνησης, σε ανακοίνωση του τόνιζε πως «Πρώτη φορά στην ιστορία διαβάζουμε ότι υπουργός κυβέρνησης σε προγραμματικές δηλώσεις εκφράζει προσωπικές του απόψεις» και συνέχιζε:

«Μένει να φανεί, αν θα μετανιώσει η ΝΔ τόσο σύντομα για την επιλογή της για τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης ή αν θα υιοθετήσει τις απόψεις του. Αν κάνει το δεύτερο, εμείς θα το υποστηρίξουμε με χαρά».