Θέση για το ζήτημα που προέκυψε μετά τη «γκάφα» του νέου υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, ο οποίος δεσμεύτηκε να καταργήσει την κατ’ έγκληση δίωξη των τραπεζικών στελεχών για το αδίκημα της απιστίας, το οποίο ψηφίστηκε όμως επί της ΝΔ, πήρε ο Χάρης Καστανίδης, μέσω ανάρτησής του στο Twitter.

Ads

Αφού τονίζει πως πράγματι δεν γίνεται τραπεζικά στελέχη να διώκονται μόνο κατ’ έγκληση για απιστία, υποστηρίζει πως πρέπει να τοποθετηθεί και το ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα ο Νίκος Ανδρουλάκης για το θέμα.

Διαβάστε επίσης: Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για Φλωρίδη: «Πρώτη φορά υπουργός σε προγραμματικές δηλώσεις εκφράζει προσωπικές απόψεις»

«Δικαιώνει τη μάχη που έδωσα τότε» τονίζει με νόημα.

Υπενθυμίζεται πως ο Χάρης Καστανίδης έμεινε εκτός Βουλής, έπειτα από την απώλεια της έδρας του, αφού ο Νίκος Ανδρουλάκης αποφάσισε να κρατήσει την έδρα της Α΄ Θεσσαλονίκης. Μάλιστα,  ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είχε εκφράσει και την ενόχλησή του.

Ads

Η ανάρτησή του

Ο Φλωρίδης δικαίως ισχυρίζεται ότι δεν είναι δυνατό τραπεζικά στελέχη να διώκονται μόνο κατ’ έγκληση για απιστία (ουσία έχουν ακαταδίωκτο ). Αγνοούσε, βεβαίως, ότι αυτή είναι διάταξη Τσιάρα-ΝΔ. Δικαιώνει τη μάχη που έδωσα τότε. Δυο λέξεις πρέπει να πουν το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρουλάκης.