Το ασφαλιστικό και το προσφυγικό είναι τα δύο θέματα που βάζει η κυβέρνηση στην ατζέντα του συμβουλίου των πολιτικώναρχηγών – σύσκεψη, την οποία ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας απο τον Προεδρο της Δημοκρατιας.

Ads

Η κυβερνητική εκπροσωπος Ολγα Γεροβασίλη επιβεβαιωσε οτι τα δύο θέματα τα οποία θέλει να τεθούν στο συμβούλιο η κυβέρνηση είναι το ασφαλιστικό και το προσφυγικό, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ειδικά για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση «η κυβέρνηση θεωρεί υποχρέωσή της να αναζητήσει κοινά σημεία με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, ενόψει και της επικείμενης διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, και όπως αφήνει να εννοηθεί και η κυβερνητική εκπρόσωπος, το συμβούλιο των αρχηγών θα γίνει μάλλον το Σάββατο.

«Η σύγκληση του συμβούλιου πολιτικών αρχηγών», δήλωσε η Ολγα Γεροβασίλη, «αμέσως μετά την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Ρώμη, που ζήτησε σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας από τον Π. Παυλόπουλο, έχει αντικείμενο την ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό (μετά και τις σχετικές επαφές του Πρωθυπουργού στο εξωτερικό), καθώς και τον διάλογο για την κοινωνική ασφάλιση. Δεδομένου ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση έχει κατ’ εξοχήν χαρακτήρα μακράς πνοής, η κυβέρνηση θεωρεί υποχρέωσή της να αναζητήσει κοινά σημεία με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, ενόψει και της επικείμενης διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς».

Ads