Ξέσπασε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, την ώρα που άκουσε τον συνήγορο του Ροδίτη κατηγορούμενου για τη δολοφονία της κόρης της, να ζητά την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας. 

Ads

«Δε γυρνάει πίσω το παιδί, ποιο ελαφρυντικό; 17 χρόνων ανεβάζουν κυβερνήσεις, το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου» είπε και αποχώρησε από την αίθουσα φωνάζοντας, ενώ το ακροατήριο την χειροκροτούσε.

Νωρίτερα, το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχους τους δυο κατηγορούμενους για τον βιασμό και τη δολοφονία της φοιτήτριας, απόφαση που έγινε δεκτή με χειροκροτήματα. 

Κατόπιν έγιναν τα αιτήματα των συνηγόρων υπεράσπισης για τα ελαφρυντικά και συγκεκριμένα της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την  πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας. Επιπλέον, ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί ακαταλόγιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός. 

Ads

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της ζήτησε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Οι κατηγορούμενοι, όπως είπε, «δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό». «Αυτή η συγγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη» είπε η Αριστοτελεία Δόγκα και προσέθεσε: «Ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν».